13 Ağustos 2016 Cumartesi

Tahinli Yemişli Kurabiye


Tahinli Yemişli Kurabiye 




"Eserinin üzerinde imzası olmayan yegane sanatkar öğretmendir " öğretmenler gününüz kutlu olsun fedakar öğretmenlerim Tahinli Yemişli Kurabiye
200 gr margarin veya pastörize tereyağ
1 çay bardağı şeker
1 paket kabartmatozu
1 çay kaşığı karbonat
1 yumurta( beyazı dışına)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
Un

İç Harcı İçin 
2 adet elma
5 adet kuru kayısı
2 yemek kaşığı kara kuru üzüm
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı şeker
3 adet kuru incir ( bende yoktu kullanmadım)

Üzeri için
300 gr kadar çekilmiş ceviz
1 yumurta akın

Hazırlamışı
Öncelikle belirtmeliyim ki bütün kurabiyelerin pabucunu attıracak bir kurabiye oldu 🙈
Önce iç harcı hazırlayalım bunu için kuru kayısı minik küpler halinde doğranır kuru üzümle varsa ve doğranmış incirle bir kasede su içinde bekletilir🍎elma rendelenir şekerle bir tavada suyunu salıp çekene kadar pişirilir 🍏pişen elmalara tarçın eklenip ocaktan alınır güzelce suyunu süzdüğümüz üzüm kayısı ilave edilir ve karıştırılır🍎 hamurumuz İçin un haricinde bütün malzemeler katılır ve karıştırılır margarini elimizle güzelce eritelim 🍎yavaş yavaş un ekleyerek yoğuralım ele yapışmayan 
yumuşak bir kurabiye hamuru elde edelim 🍏 bir parça hamurdan koparıp parmağımızla hamuru oyup içine yemişli harcımızdan koyalım ve yuvarlayalım🍎 önce yumurta akına sonra cevize bulayalım yağlanmış tepsiye dizelim 🍏 180 derecede üzeri kızarana pişirelim 🍎 ilk sıcaklığı geçince üzerine tahin gezdirelim 1 tatlı kaşığı kadar her birine (orjinal tarifte pekmez dökülüyor ) Afiyet şifa olsun 🍎😊🍏

Hiç yorum yok: