HALLEY PASTA (PORSIYONLUK PASTA)
Baharin rehaveti ilk beni buldu heralde bi uykusuzluk bir yorgunluk tabi bunda kizimin gece beni uyandirmasi grip olmasi da var sanirim ama pess baharin getirilerini aninda yasiyorum /Bu yayinimida uykulu yaziyorum kizimda bir dinamik bir dinamik masallah....:)
MALZEMELER
kek için:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
yarım çay bardağı su
2-3 çorba kasıgı kakao
1 paket kabartm atozu
1 paket vanılya
Aldığı kadar un
ara kat için
1 paket krem şanti ve
1 çay bardağı süt
Dışı İçin:
1 su bardağı süt
100 gr hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI
* Yumurta, şekeri iyice çırpıyoruz ardından un, vanılya, su, kabartama tozu , kakao normal kek yaypr gıbı hepsını katıp tekrar çırpıyoruz akıskan bır kek kıvamı elde edıyoruz
* Yağlı kağıt üzerine kekımızı ye bırayıyoruz 180 derece pışmeye bırakıyoruz
* Bu arada krem şantımızı süt ile çırpıp hazırlayıp dolaba kaldıralım
* Pişen ve soğuyan kekimizi çay bardağıının agzı yardımıyla kesıyoruz gerı kalan parcaları ben spangle yapmak uzere buzluga kaldırdım sızde buzluga kaldırın kek lazım oldugunda yapagınız bır tatlıda kullanırsınız.
*Ardından bu cay pardagı ıle kestıgınzı keklerı bıcak yardımıyla ıkıye bolun ortasına krem şantı koyup dığer parçası ile kapatın
* Bir kaseye süt koyun ve bu kremşantili keki süte batırıp çıkarın hindistan cevizine bulayın.Bütün kekler bitene kadar bu işleme devam edin
Afiyet OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder