7 Mayıs 2014 Çarşamba

MEDOVİK PASTA

MEDOVİK PASTA( MEDOVİY )




Bu sıralar bir çok blog ve sayfa medovik pastayı yayınladı ne zamandır aklımda olan bir pastaydı hele hele 

ruslarında büyük çoğunlukla yaşadığı Kazakistan'da olmam bu pastayı en orjinal haliyle paylaşmaya çalışmam 
boynumun borcu olmuştu diyomuşum :)))) tamam abartmayayım ama sizlerinde asıl medovik pasta nasıl olur 

bilmenizi istedim bende ilk kez  kazak bir arkadaşım sayesinde öğrendim ... Aşama aşama püf noktaalrı ile 
anlatıcam 

MALZEMELER
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı bal (halis bal olmasına dikkat ediin )
75 gr sanayağı 
3 yumurta
1.5 tatlı kaşığı soda (mutlka soda olmalı kabartma tozu ile denemeyin)
ve 3-4 su bardağı kadar un kıvamını resimledim göstericem aşağıda

Kreması İçin 
400 gr süt reçeli (burda hazır satılıyor resimdeki  )

*400 gr kaymak 

HAZIRLANIŞI
* Medovik pastası için bal, şeker ve yağı bermari usulü içi su dolu kaynayan tencere üstüne bir kap daha oturtup eritiyoruz tamamen eriyince bu karışıma sodayı katıyoruz ve anında köpürüyor biraz daha karıştırıp kenara alıyoruz.

* Ve bu karışıma tek tek yumurta ekleyerek çırpıyoruz iyice... ardıan unu eleyerek döküyoruz bu sırada sıcak olduğu için bir kısmını unun karıştırarak devam edin 

* Ve artık bu aşamadan sonra elimizle yoğuralım hamur toparlansın un eleyerek yoğurmaya devam ediyoruz ve yumuşak bir hamur elde ediyoruz.


* Bu kadar çok çıkmıyor biz 2 ölçeklik yaptık bir ölçeklik medovik ölçüleriyle veriyorum sizlere..

*Ardından 5 tane bezeye bölüyoruz ve fırın tepsisi boyutundan bir kağlı kağıt üzerinde unla  açıyoruz öylece fırına koymak için çok rahat oluyor .

* 200 derece fırına koyuyoruz yaklasık 5-8 dk arası pişiyor piştikten sonra bir trencere kapağını koyup bıçak  yardımıyla hamuru çıkar çıkmaz kesiyoruz.
* Kenarlarından artan parçaları pastanın üzerini süslemek için kullanıyoruz o artan parçalarıda arkadaş oklava yardımıyla resimdeki gibi un ufak etti .

* Aynı şekilde 5 adet bezeyi pişşirip kesip kenara alıyoruz şimdi en zevkli kısma geliyoruz kramasını hazırlıcaz 
* Bu kremaya bayıldım sadece medovik için değil bir çok kurabiiye süslemeleri ve pastalarda kullanılabilir.
* Bir kabımıza kaymak ve süt reçelini koyup güzelce çırpıyoruz sonuç resimdeki gibi .

* Her katına bu karışımdan sürüyoruz tamamen krema ile kaplıyoruz 
* Ve artık pasta kenarlarını ufalamıştık un haline getirmiştik bu pastamızın yanına ve her yüzeyive ufaladığımız parçaları yerleştiriyoruz . 

* Biz beklemeden yedik :) 1saat dolabta beklemesi lazım en azından ama 1 gece dolapta berlerse daha güzel oluyormuş . Öyle 3 gün beklemeye gerek yokmuş :)

AFİYET OLSUN 









Hiç yorum yok: