6 Mayıs 2014 Salı

KİVİLİ CHEESCAKE

TART HAMURUYLA KİVİLİ CHEESCAKE
Dün arkadaşın evinde yapıldı keyifle yeniildi . Lezzet garantili diyorum :) Mevsim meyvelerini kullanarak yapabileceğiniz bir lezzet sunum size kalmış ...

MALZEMELER
Tart Hamuru İçin 
1 Yumurta
4 yemek kaşığı şeker
100 gr margarin 
1 portakal kabuğu rendesi (arzuya göre kullamasanızda olur )
1  paket vanilya
yarım paket kabarma tozu 
ve un 

Kreması İçin
3 yumurta
6 yemek kaşığı şeker 
400 - 500 gr labne peynir (kazakistnda bulunan arkadaslar uy suzbesı tvorog kullandık 400 gr )
75 gr sana yağ 
3 yemek kaşığı kaymak 
yarım paket kabartma tozu 
2 yemek kaşığı irmik 
Üzerinde ki Süsleme İçin 
2 adet kivi 
100 gr sütlü çikolata

HAZIRLANIŞI

* Önce tart hamurumuzu hazırlayalım bunun için yoğurma kabına yumurtamıız alalım şekerle birlikte mikserle çırpalım  3dk kadar .

* Ve yumuşak marganimizide katıp çırplalım portakal kabuğu rendesi ekleyelim. Vanilyamızı katalım ve yarım pakaet kabartm atozunu katıp çırpmaya devam edelim.

* Ve artık yavaş yavaş un ekleyerek yoğurmaya başlayalım hamur kıvamıımız ele yapışmmayacak ama çok yumuşak olacak şekilde unu ayarlıyoruz ele yapışmıyorsa yumuşak bir şeklde bırakın fazla un katmayın .

* Hamurumuzu streçe sarıp buzdolabında 2 saat bekletelim bu kısım çok önemli böylelikle fırına koyduğumuz tartımız dinlenirse kenarları aşağıya doğru kaymaz kalıba koyduğumuz gibii çıkar .

* Ve dinlenen hamuru çıkarıp borcamımıza (pasta borcamı küçük boy) yağlı kağıdı güzelce yerleştirelim ve elimizle hamuru kenarlara elimizle açarak yayarak hamuru yerleştirelim .

* Ve fırına koyalım 15 dk kadar 180 derece de pişirelim . 

* Şimdi krema kısmını hazırlayalım bunun için yumurtaları ve şekeri  3dk çırpalım mikserle, yumuşak sanayağını kaymağı, labneyi, kabartma tozunu irmiği katıp çırpalım . Krema kısmı hazır

* Fırından tartı çıkaralıum ve içine bu karışımı ilave edip fırına yerleştireliim 180 derecede 30 dk kadar üzeri haff pembeleşene kadar pişirelim 

* Fırından çıkınca ılımaya bırakalım ılıyan pastamıza meyveleri dilimleyp istediğimiz gibi yerleştirelim ve bermari usulü erittiğimiz çikolata ile süsleyip en az 2 saat buzdolabından dinlenmeye bırakalım biz bekleyemedik. Eğer bir gece dolapta bekletirseniz lezzeti en az 2 kat artmakta 

AFİYET OLSUN  


Hiç yorum yok: