5 Mayıs 2014 Pazartesi

FELLAH KÖFTESİ

FELLAH KÖFTESİ
Güneşli güzel bir gün ay sonu Türkiye'ye geçicez inşallah kızımla hiç eşime bırakıp gitmek içimden gelmesede annemlerin torunlarını özlemesi eşimin işlerinin uzaması vs. bu senede böyle olacak yavaş yavaş hazırlanmaya başlamalıyım ama içimden gelmiyooo :) Hadi bakalım hayırlısıı... 

Çok sevdiğim bir lezzet fellah köftesi çay sofralarında harika giden bir sunum denemeyen kalmasın hiç bir zorluğu yok annem gibi ıslatmadan yoğurma yok ıslayarak yoğuruyoruz ve hemen hazır ... Bu tarifim 2 -4 kişiliktir malzemeyi çoğaltıp azaltabilirsiniz.

MALZEMELER
1.5 su bardağı ince bulgur 
1 su bardağı sıcak su ıslatmak için 
1 tatlı kaşığı biber salçası 
1 yumurta
4 yemek kaşığı un 
tuz
kimyon 
SOS İÇİN 
3 adet orta boy domates
1 küçük çay bardağı sıvı yağ 
1 tatlı kaşığı domates salçası 
2 diş sarımsak 
yarım demek maydanoz
pul biber
tuz

ÜZERİ İÇİN 
1 büyük kase yoğurt 
1 diş sarımsak 

HAZIRLANIŞI
* Bulgurumuzu yoğurma kabına alalım ve sıcak suyu (kaynar su değil sıcak su ) dökelim ve bulgur çekince salçayı tuzu kimyonu katıp yoğuralım yoğurma işlemi çok sürmücektir ıslanması bulgur yoğurmayla birlikte yumuşayacaktır.

* Bu sırada yumurtamızı dökelim yumurtaylada yoğurup unumuzu katalım bu sırada su gerekirse su ekleyerek yoğuralım artık tamamen yumuşamış olan bulgurlu harcımızı top top şekil verip işaret patmağımızla ortasını delip kenara alıyoruz .

* Tencereye tuz ile birlite su koyup kaynayınca köftelerimzi atıyoruz ilk attığımızda köfteler tabanında olacaktır tencerenin köfteler piştikçe su yüzeyine çıkacaktır o zaman süzerek alabilirsiniz.

* Köftelerimiz kaynarken sos için tavamıza yağımzıız alalım minik minik doğradığımız sarımsakalrı katalım kavuralım az kokusu çıkana kadar sonra salçamızı ekleyelim ve salçanın çiğliği çıkana  kadar kavuralım ve ardından rendelemiş olduğumuz domatesleri ekleyip baharatları katalım ve 5-8 dk ararsı pişirelim ocaktan almadan kıydığımız maydanozları ekleyip ocağı kapatalım ve bu sosu köftelerimizin üzerine döküp karıştıralım .
* Ayrı bir kapta hazırlamış olduğumuz sarımsaklı sosu dökerek servs edelim çaylarda yaparsanız kaselerde servis yapabilirsiniz 

AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok: