4 Mayıs 2014 Pazar

BOHÇADA TAVUK MANTAR

BOHÇADA TAVUK MANTAR SOTE
Geçen akşam misafirlerime yapmıştım afiyetle yedik şükür tarife giriyorum şimdi ...

Değişiklik isteyenlere bu tarif bire bir bir de tavuk ve mantar ikilisini seviyorsanız denemlisiniz kesinlikle ....


MALZEMELER
400 gr tavuk göğsü
300 gr konserve mantar
1 büyük boy kuru soğan 
200 gr kadar konserve bezelye
1 adet domates 
1 çay bardağı sıcak su
1 çaybadağındna 1 parmak eksik sıvı yağ 
1.5 yemek kaşığı domates salçası  
tuz 
pulbiber 
BOHÇASI İÇİN (KREP )
3 Yumurta
3 su bardağı süt
10-11 yemek kaşığı un 
1 çay bardağı sıvıyağ 
tuz

BEŞAMEL SOS İÇİN
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un 
3 su bardağı kadar süt 
tuz
karabiber

ve üzeri için kaşar rendesi
HAZIRLANIŞI
* Önce krebimizi hazırlayıp pişirelim kenara alalım bu malzeme ile 15 adet krep çıkıyor.

* Tavuk mantar sote için kuşbaşı doğradığımız tavukgöğüsünü tencere alalım rengi beyazlayana kadar pişirelim ardından yağı ekleyip yemeklik doğradığımız soğanları ekleyelim.

* soğanalrın rengi hafif dönünce mantarları ekleyelim ve soteleyelim 5 dk .

* Salçasını katalım ve salçanın çiğliği çıkınca küp küp doğradığımız domatesleri ekleyelim bahartalarını katalım suyunu ekleyip bezelyeleri katıp kapağını kapatalım güzelce kısık ateşte 10-1 5 dk pişmeye bıraklalım 


* Başemal sos için ayrı bir tencere tereyağını eritelim un katıp kavuralım ve soğuk sütü dökelim kıvam koyu olursa biraz daha süt ekleyebilirsiniz 
* Hazırlamış olduğumuz krebimizin bitanesini alalım ortasına sotemizden ekleyelim 3 -4 yemek kaşığı kadar krebmzn büyüklüğüne göre değişir bu kaşık sayısı.. sonra kenaralrını kare olcak şekilde kapatıp kürdan ile tutturup ters çevirim borcamımıza yerşleştirelim bu işlemi iç harcımız bitene kadar devam edelim 

* Ve tenceremize yerleştirdikten sonra beşamel sosu üzerlerindne gezdiriyoruz ve kaşarları serpipi 200 derec fırına sürüyoruz üzerleri kızarana kadar pişirelim 



AFİYET OLSUN 








Hiç yorum yok: