3 Mayıs 2014 Cumartesi

PÜRELİ KAŞARLI KÖFTE

PÜRELİ KAŞARLI KÖFTE
Geçen akşam misafirlerime hem köfte hemde bohçada mantarlı tavuklu sote yapmıştım pilav eşliğinde güzel ikili oldular sizinde aklınızda bulunsun ne pişirsiem diye düşünürseniz eğer .

evet iki hali ise böyleydi en kısa zamanda bohçalı tarifide girricem inş.

MALZEMELER
Köfte Harcı İçin 
300 gr kıyma
1 avuç galeta unu veya bayat ekmek rendesi
1 yumurta 
1 diş sarımsak rendesi
1 adet kuru soğan rendesi
yarım demek maydanoz
tuz 
karabiber 
kimyon 
Patates Püresi İçin 
4 adet orta boy patates
1.5 yemek kaşığı tereyağ
1.5. su bardağı süt
Üzeri İçin 
Dilimlenmiş domamates köfte sayısınca
ve domateslerin üzerine kaşar isteğe göre

HAZIRLANIŞI
* Kıymamızı karıştırma kabına alıyoruz içine tüm malzmeemleri katıyoruz soğan sarımak rendelenir, maydanoz ince ince kıyılır bahartlar katışlır yumurta kırılır ve güzelce yoğurulur ve buzdolabına kaldırılır yarım saat dinlendirilir.

* Ardından buzdolabından çıkarılıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine çanak şekli verilerek dizilir 200 derece birasz pişirilir tam kurumadan çıkarılıcak.

* Bu sırada patate spüresi için patateleri yıkayıp soyup küp küp doğrayıp tuzlu suda haşalaylım haşlanan patateslerin suyunu süzüp tereyağ ile çatal yardımıyla ezelim ezilen patatese süt ekleyip kısık ateşte toparlanana kadar karıştıralım .Püremiz hazır

* Çıkan köfterlin içine püremizden koyuyoruz 1 yemek kaşığı kadar sonra dilimlediğimiz domatesleri ve daha sonra kaşarlarımızı ve tekrar fırına sürüyoruz domateslerimiz pişip kaşarlarımız eriyene kadar 

* Yemeğimiiz hazır afiyet olsun 



Hiç yorum yok: