3 Mayıs 2014 Cumartesi

PROFİTORÖL

PROFİTORÖL 2 
2 dedim çünkü daha öncede profitoröl yapmıştım ama bu sefer kremasında değişiklik yaptım ve kremada ki tat resmen 2ye katlandı :) En sevdiğimiz sütlü tatlılardandır eşimle birlikte geçen akşam misafirlerime yapmıştım. 


MALZEMELER
4 yumurta
1 su bardağı un 
1 su bardağı su
125 gr sanayağı veya tereyağ
1 çimdik tuz
İÇ DOLGUSU İÇİN
5 su bardağı süt
6 yemek kaşığı un 
6 yemek kaşığı şeker
1 paket köpürtülmüş şanti
2 Yemek kaşığı mackarpone veya labne 
 ÜZERİ İÇİN
Çikolata sosu

HAZIRLANIŞI
Önce tenceremize suyumuzu alalım tuuzmuzu dökelim suyumuz kaynayınca yağımızı dökeleim yağ eriyince unumuzuda döküp hızlıca karıştıtalım topaklanma olmasın diye sürekli karıştıralım ezerek pürüzsüz unu iyice yedirip 5dk kadar tencerede kavurur gibi döndürelim sonra ılımaya bırakalım 

*ılıyan hamura yumurtaları kıralım tek tek kırmanıza gerek yok mikserle çırptığınızda güzelce pürüzsüz bir hamur elde etceksiniz

*tatlı kaşığı yardımıyla hamurdan alıp tepsimişe dizelim şekli önemli değil kendisi şişerek pişeceğinden bunu dert etmeyin:)

* 180 derece fırına sürelim 

*Bu sırada iç dolgumzu yapalım krem şanti hariç bütün malzemeelri katıp aynı tavuk göğüsü pişirir gibi pişirelim ve hazır olan köpürtülmüş krem şantiyi katalım  mackoponu katalım mikserle çırpalım ve soğumaya bırakalım 

*çikloata sosumzuu pişirelim tarife ve ölçüye göre piştikten sonra kabuk bağlamaması için sürekli karıştıralım 

*fırından çıkan profitoröllerimzin içini kaşık yardımıyla dolduralım elinizle bir kısmını açıp bu işlemni yapabilirsiniz krema şırınganız varsa onunlada yapabilirsiniz

*bu işlem bitince ılıyan çikolata sosunuda üzerinden gezdirip istediğiniz gibi ikram edebilirsiniz
AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok: