2 Mayıs 2014 Cuma

VİŞNELİ CHEESCAKE

 VİŞNELİ CHEESECAKE
İlk cheesecake deneyimim eşim beğendi başarılı bir çalışma olmuş dedi ..:) Eşimin arkadaşları akşam yemek te bizdelerdi tatlı olarak hem bunu hemde profitoröl yapmıştım biraz değişiklik yaparak onuda en yakın zamnda yayınlıcam inşallah şimdi tarifimize geçelim hemen . Bu arada artık nefis yemek tariflerinde de yayın yapmaya başladım yemeklerimi orda görüsenin şaşırmayın :) 




MALZEMELER
Alt Taban İçin 
1 paket petibör bisküvi 140 gr 
100 gr sanayağ

Orta Kat İçin 
400 gr mackarpone veya labne
1 yumurta
1 su bardağı toz şeker 
2 yemek kaşığı un 
3-4 yemek kaşığı kaymak 
1 paket vanilya

Üzeri İçin
2.5 su bardağı vişne suyu 
1 yemek kaşığı nişaşta
3 yemek kaşığı şeker

HAZIRLANIŞI 
* Önce bisküvilerimizi robottan geçirelim ufalsın toz un gibi olacak ardından sanayağını eritip katalım ve elimizle karıştıralım bu karışımı kelepçeli kalıbızmıa döküp bastıralım.( benim kelepçeli kalıbım yoktu yucarlak borcamıma fırın kağıdı döşeyelim bütün işlemleri bitince o kağıtları çektim altından yoksa eğer sizinde böyle yapabilirisniz.) Ve dolaba kaldıralım 

* Ardından orta kısımı hazırlayalım  yumurta ve şekeri çırpalım şekerimzi erisin  mackarpone kaymak vanilya ve unuda ekleyiip çırpalım mikserle 4-5 dk ve dolaptan kalıbımızıı çıkarıp bu karımımızı döekelim 180 derece fırına 30 dk pişirelim 

* Şimdi sıra vişneli sosta bunun iiçin ocağa alalım vişne suyu, şeker ve nişaştamızı karıştıralım muhallebi kıvamına gelelne kadar eğer ki bira katı gelirse size karışım arzuya göre vişne suyu ekleyebilrsiniz biraz daha sonra hazır olan karışımı ılımaya bırakalım 

*Bu sırada fırında pişen cheescakemimizi ılımasını bekleyip buzdlabına kaldıralım soğuduktan sonra vişne sosumuzu döküp tektat buzdolabından en az 1 saat dinlendikten sonra sevis edebilirisniz

AFİYET OLSUN 


Hiç yorum yok: