13 Ağustos 2016 Cumartesi

ÖZBEK PİLAVI


ÖZBEK PİLAVI



Ben sana denize açılma demiyorum.
Açılacak olursan tufânı göze al diyorum...
Şeyh Sadi-i Şirazî Hz.
Özbek Pilavı
300 gr kuşbaşı et
1 büyük boy havuç
1 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
1.5 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
1.5 su bardağı sıcak su ( etli karışımı pişirmek için kullanıcaz)
Tuz
Karabiber
1 küçük çay bardağı kadar sıvı yağ
Hazırlanışı
Tencereye yağ konur ve ısıtılır ısınan yağa etler atılır ve güzelce kızarana kadar pişirilir 🎈 Ardından piyaz şeklinde doğradığımız soğanlar katılır be soğanlar 
iyice pişirilir hatta biraz yaksanız çok daha güzel lezzet ve renk elde edersiniz 🎈sonra ince çubuk çubuk doğradığımız havuçları karalım biraz kavuralım bu esnada tuz karabiber ekleyelim kuş üzümünüde suyu dökmeden biraz evvel katın🎈 ve 1.5 su bardağı kaynar suyu ekleyip kapağını kapatalım suyunu çekene kadar pişirelim tam çekmesine gerek yok 🎈 bu pişen etler ve havuçlar iyice yumuşamış olacaklar şimdi üzerine pirinçleri dökelim ve 3 su bardağı suyu katalım karıştırmadan kapattığını kapatalım 🎈 suyunu çekene kadar pişsin piştikten sonra alt üst güzelce karıştıralım kapağını kapatalım dinlendirelim 5-10 dk pilavımız hazır en sevdiklerinize ikram etmeyi unutmayın 😍



Hiç yorum yok: