13 Ağustos 2016 Cumartesi

Kaytaz Böreği


Kaytaz Böreği 


Hamur İçin
1su bardağı su
Yarım su bardağı süt (su da olur)
1yemk kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Aldığı kadar un 

Üzeri İçin 
300 gr kıyma
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
Nar ekşiside katılıyor bende yoktu katmadım!
Karabiber kırmızı biber tuz 

Açmak İçin 
100 gr tereyağ erimiş
1 çay bardağı sıvı yağ


Hazırlanışı
Şeker ılık su ve mayayı yoğurma kabına alın ve 5dk bekletin köpürecektir o Zaman mayanız daha güzel olacak 👍 sonra tuz şeker yağ ekleyin yavaş yavaş un ekleyerek yoğurun yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin 1 saat kadar üzeri kapalı sofra bezine sarılı mayalandıralım👍 İç harcı için kıymayı yoğurma kabına alın ve rondoda soğanları çekelim katalım baharatları katalım güzelce karıştıralım 👍 mayalı hamuru 18 tane yumak tuttum mandalina büyüklüğünde yağa batırın çıkarın elinizle incecik açın bir ucundan tutun elinizle döndürerek daire çizerek yuvarla tepsiye yerleştir hepsini aynı bu şekilde 👍 sonra bütün Habur'ların üzerine elinizle kıymalı harcı pay edin kalan yağı üzerine sürün 200 derecede kızarana kadar pişirin iki tür yapabilirsiniz bunu ayrıca Hamuru açtıktan sonra gözleme 
katlar gibi önce karşılıklı iki taraf içe doğru sonra diğer iki uç içe doğru kapatılır ve kare şekil elde ederiz Bunuda yerleştir tepsiye üzerine yerleştir harcı bu da kare olur .

Hiç yorum yok: