13 Ağustos 2016 Cumartesi

Beşamel Soslu Sandal Sefası


Beşamel Soslu Sandal Sefası 





"Aklımızın ardından gidelim. İnsanların taktiri de canı isterse arkamızdan gelsin" Beşamel Soslu Sandal Sefası
İsmin güzelliğine bakarmısınız ismi kadar kendide çok güzeldi deneyin mutlaka arkadaşlar 

Malzemeler
2 adet orta boy kabak
200 gr kadar dana Eti minik minik doğranmış
1 orta boy kuru soğan
3-4 yemek kaşığı yazdan hazırlanan menemenlik sos( yoksa yeşil biber ve domates doğrayın 2 tane )
Karabiber
Tuz
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ 

Beşamel sos İçin 
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt 

Tuz ve karabiber 
Üzeri İçin 
Kaşar peyniri Hazırlanışı
Kabaklar içi bıçak yardımı işe oyulur ikiye böldükten sonra 🌶 kaynan suyun içine atılır 🌶 5dk kaynaması yeterli 🌶 etler tavaya alınır suyunu salıp çektikten sonra yarım çay bardağı kadar daha su eklenir 🌶 suyunu çeken erlere yemeklik doğradığımız soğanlar ve yağ eklenir kavrulur 🌶 menemenlik sos ilave edilir🌶 karabiber tuz 5 dk kadar ocakta pişirir kenara alalım 🌶 Beşamel sos için tereyağ eritilir un eklenir unun Kokusu çıkana kadar kavrulur 🌶 süt eklenir ve kıvam alana kadar sürekli karıştırılır kıvam aldıktan sonra tuz be karabiber eklenir sosumuz hazır 🌶 yağladığımız Borcama kabaklar yerleştirilir tuz serpilir kabaklara veet sote ile doldurulur 
üzerine Beşamel sos gezdirilir 2 yemek kaşığı 🌶 üzerine kaşar rendesi Serpilir 200 derece ısıda fırında üzeri kızarana kadar pişirilir 🌶yemeğimiz hazır afiyet olsun kabağı sevmeyene bile yedirtir öyle bir lezzet.

Hiç yorum yok: