Beşamel Soslu Sandal Sefası
"Aklımızın ardından gidelim. İnsanların taktiri de canı isterse arkamızdan gelsin" Beşamel Soslu Sandal Sefası
İsmin güzelliğine bakarmısınız ismi kadar kendide çok güzeldi deneyin mutlaka arkadaşlar
Malzemeler
2 adet orta boy kabak
200 gr kadar dana Eti minik minik doğranmış
1 orta boy kuru soğan
3-4 yemek kaşığı yazdan hazırlanan menemenlik sos( yoksa yeşil biber ve domates doğrayın 2 tane )
Karabiber
Tuz
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
Beşamel sos İçin
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
Tuz ve karabiber
Üzeri İçin
Kaşar peyniri Hazırlanışı
Kabaklar içi bıçak yardımı işe oyulur ikiye böldükten sonra 🌶 kaynan suyun içine atılır 🌶 5dk kaynaması yeterli 🌶 etler tavaya alınır suyunu salıp çektikten sonra yarım çay bardağı kadar daha su eklenir 🌶 suyunu çeken erlere yemeklik doğradığımız soğanlar ve yağ eklenir kavrulur 🌶 menemenlik sos ilave edilir🌶 karabiber tuz 5 dk kadar ocakta pişirir kenara alalım 🌶 Beşamel sos için tereyağ eritilir un eklenir unun Kokusu çıkana kadar kavrulur 🌶 süt eklenir ve kıvam alana kadar sürekli karıştırılır kıvam aldıktan sonra tuz be karabiber eklenir sosumuz hazır 🌶 yağladığımız Borcama kabaklar yerleştirilir tuz serpilir kabaklara veet sote ile doldurulur üzerine Beşamel sos gezdirilir 2 yemek kaşığı 🌶 üzerine kaşar rendesi Serpilir 200 derece ısıda fırında üzeri kızarana kadar pişirilir 🌶yemeğimiz hazır afiyet olsun kabağı sevmeyene bile yedirtir öyle bir lezzet.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder