30 Ekim 2015 Cuma

TAVUKLU KARNIYARIK

TAVUKLU KARNIYARIK



Patlıcanın her yemeği güzel lezzetli olur ama karnıyarıkta tavuklu bir başka olur denemediyseniz deneyin igcanlar çok hafif bir lezzet oluyor 🍆Tavuklu Karnıyarık🍆
1 tavuk göğüsü
1 büyük kuru soğan 
2 tane domates 
2 diş sarımsak 
1 tane çarliston biber 
1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
Yarım yemek kasığı Karışık salça
Yarım Çay bardağı kadar Sıvı yağ 
Tuz 
5-6 dal maydanoz
5 tane Patlıcan (kızartmak için bolca yağ)
4 tane patates 
Hazırlanışı 
Boş yağda alacalı soyup tuzlu suda bekletip kuruladığımız patlıcanları kızartalım ve bir kenara alalım🍆
🍆 tavuğumuzu minik minik kuşbaşı 

doğrayalım tavaya Alıp suyunu salıp çekene kadar pişirelim🍆 Küp Küp doğradığımız soğan ve yeşil biberleri yağ ile birlikte katıp Güzelce kavuralım🍆 soğan ve biberler ölünce salçamızı katalım salçanın çiğliği gidince domateslerimizi katalım 🍆 baharatları katalım ve domateslere biraz pişsinler 🍆 ardından maydanozları ekleyelim ince ince kıydığımız karıştırıp Altını kapatalım🍆 ayrı tava da pişen kızaran patlıcanımızım soyulmuş kısmından karnını boyuna yaralım Çatalla yer açalım harcımızı içine yerleştirelim 🍆 Fırın tepsimize hepsini yerleştirelim 🍆 Bu Sırada patlıcanlardan sonra patatesleri soyup kızarıyoruz🍆 kızarttığımız patatesleri de tavaya tepsiye yerleştirelim ve yarım Kaşık salçayı suyla açıp tepsinin tabanına dökelim yemeğimizi 200 derece ısıda 15 dk pişirelim 🍆 yemeğimi hazır gerçekten çok beğeneceksin afiyet olsun

Hiç yorum yok: