30 Ekim 2015 Cuma

SULU BOREK

SULU BOREK


Sivaslıların "Hıngel"dediğine biz Maraşlılar sulu Börek" deriz suda kaynatarak pişmesinden dolayı sanırım hamur işini seven ben bunu da çok severim annem kış Günlerinde yapardı bunu ne severek yerdim 😍

Malzemeler 
Hamuru Için 
1su bardağı su 
1 yumurta 
Tuz 
Aldığı kadar un 
İç Malzemesi Için 
4 -5tane orta boy patates
1-2 orta boy soğan 
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kasığı kırmızı pul biber 
1 tatlı kasığı kuru Reyhan
1 Çay bardağından 2 parmak eksik Sıvı veya zeytinyağ 
Tuz 
Hazırlanışı 
Öncelikle patatesleri haşlayalım
Bir tavada Küp Küp doğradığımız soğanları yağ ile kavuralım ✔️pembeleşen soğanlara salçayı 
ekleyelim ✔️

Baharatlarını katalım ve Altını kapatalım ✔️
Pişen patatesleri kabukları soyulmuş şekilde içine katalım ve hem ezelim hemde karıştıralım ✔️
Hamurumuz olana kadar iç malzememiz ılısın ✔️
Hamurumuz için un Hariç büyün malzemeleri katalım ve yavaş yavaş un ekleyerek yoğuralım sert bir hamur olsun ✔️
3 bezeye bölelim ve oklava yardımı ile açalım ✔️kalınlığı Kayseri mantısı yufkasından biraZ daha kalın olsun ✔️
Sonra büyük Çay bardağı ağzı ile keselim ✔️içine harcımızı koyup yarım ay şeklinde bükelim ✔️
Ve unlanmış tepsiye dizelim ✔️
Tenceremize su koyalım ve tuz ekleyelim su kaynadıktan sonra börekleri içine 
atalım ✔️pişince börekler su yüzüne çıkacaktır 5-10 dk kaynaması yeterli bir süzgeçle alalım servis tabağına ✔️

Bu Sırada üzerine sos için tavamızda tereyağını eritelim 1 tatlı kaşığı salça pul biber ve kuru Reyhan katalım salçanın çiğliği çıkınca Böreği pişirdiğimiz Sudan'da Sosa ekleyelim biraz ve pişen böreğin üzerinden gezdirelim ✔️
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok: