28 Haziran 2015 Pazar

Limonlu Cheseecake

Limonlu Cheseecake



MALZEMLER

Tabanı Için 
1 paket petibör 
75 gr margarin 
1 avuç arzuya göre badem tozu
🍋Ara Kreması İçin 🍋
500 gr ricotta peynir ( ben iki farklı peynir kullandım mackarpone veya labne kullanabilirsiniz )
1 su bardağı yoğurt 
2 tane yumurta 
Yarım paket vanilyalı puding 
1 su bardağı şeker 
Yarım limon suyu ve rendesi 

🍋Limonlu Kreması Için 🍋
2 adet limon 
1portakal ve suyu 
1 Çay bardağı su 
3 tatlı kaşığı nişasta 


1 Çay bardağı şeker 
1 paket vanilya 
1 yemek kasığı pastörize Tereyağ veya margarin 
2 tane yumurta 
Hazırlanışı 🍋 öncelikle margarini eritelim rondoya Bisküvileri alalım üzerine Yağı döküp çalıştıralım Islak deniz kumu gibi olunca kelepçeli kalıbımızın tabanına bastıralım ( tabanına yağlı kağıt serin)ve dolaba kaldıralım ve fırınımızı 160 dereceye getirelim içine bir kapla su koyalım beklesin 🍋Kremanız için şeker ve peyniri mikserimizin küçük devirinde çırpalım hızlı yaparsanız peynir sulanır🍋 şeker eridiğinde pürüzsüz bir kıvamdan sonra yoğurdu dökelim bu arada düşük devirde çırpmaya devam diğer malzemelerinde katalım limonu rendelemeyi unutmayın Kremanız hazırsa kalıbımızı alıp etrafını folyo ile saralım) karışımı dökelim bir kaç resim ötede Kremanız kıvamını göstermiştim 🍋 kalıbınızı bir kaç kez tezgâha vuralım 
havacıklar çıksın ardından fırınımıza koyalım ve 1 saat 160 derecede pişirelim 🍋 piştikten sonra bir tahta Kaşık ile kapağını aralayalım kapağını kendi halinde soğusun yoksa çatlayabilir


🍋Soğuduktan sonra sos için limon rendesi ve şekeri r kaba alalım elimizle ovalım biraz seker ericektir salacaktır kendini sonra limon ve portakal sularınızda katalım ara ara karıştıralım şeker tamamen erisin sonra bu karışımı tencereye süzelim bir süzekle 1 Çay bardağı su ile nişastayı açıp dökelim 🍋 yumurtaları vanilyayı ekleyelim ocağın Altını açalım orta ateşte pişirelim göz göz olunca oçağı kapatalım cheseecake üZerine dökelim ve 1 gece dinlensin harika r lezzet kolay gelsin afiyet olsun


Hiç yorum yok: