29 Haziran 2015 Pazartesi

ÇİKOLATALI PASTA

ÇİKOLATA PASTA

MALZEMELER
5 Yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı ılık su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
un 
Ara kreması için
1 paket krem şanti + süt
120 gr bitter çikolata
Üzeri İçin
1poşet krem şanti +süt
200 gr bitter çikolata
yarım çay bardağıu süt


HAZIRLANIŞI
* Şeker ve yumurtayı 7 dk mikserin en yüksek devrinde çırpalım su vanilya katalım mikseriğn yavaş devrinde un ve kabartma tozunu katıp karıştıralım akışkan pandispanya elde delim kelepçeli kalıba dökelim 180 derecede pişirelim.

*Ara kreması için kremşantiyi sütl çırpıp dolaba kaldırlaım çikolatayı bermri usulü eritelim ve şantiye katalım karıştıralım 

* Kekimize kürdan testi yapıp çıkaralım soğuduktran sonra iki eşit parçay bölelim  İKİ PARÇAYIDA SÜTLE ISLATALIM böyllekle yumuşak lezzetli bir pata olacak  hazırladığımız ganaj  kremamızı ara katına sürelim .

*Üzeri için çikolatamızı yine bermari usulü eritip ılık süte katalım veya sütü ısıtıp çikolataları içinde eritebilirsiniz
* Üzeri için şanti hazırlayıp güzelce üzerine sürün 

* pastayı fırın ızgarasının üstüne koyun her yerin egelecek şekilde nçikolatayı dökün bu işlem bitince servis tabağına alın 2 saat dinlnedikten sonra servise hazır,
Üzerine fındık fıstık parçalrı ile dilediğiniz meyve ile süsleyebilirtsiniz.
AFİYET OLSUN 


Hiç yorum yok: