22 Nisan 2015 Çarşamba

VİŞNELİ TAVUK GÖĞÜSÜ

 Vişneli Tavuk Göğüsü



 🍒 Tabanı için 

🍒1 paket petibör Bisküvi 

🍒75 gr eritilmiş margarin 
Gerekirse 1-2 yemek kaşığı süt 
Tavuk Göğüsü İçin

 🍒 1 Lt süt 

🍒 7 Yemek kaşığı şeker 

🍒 7 yemek kaşığı un

 🍒 1 yemek kaşığı MARGARIN

 

Vişne Sos Için

 🍒 2 su bardağı Vişne suyu 

🍒 2 yemek kaşığı nişaşta

 🍒 2 yemek kaşığı şeker 
Hazırlanışı 
Öncelikle Tabanı için bisküviler rondodan geçer yağ eklenir Islak deniz kumu gibi Olmalı gerekirse süt eklenir kelepçeli kalıbın tabanına bastırılarak düzeltilir dolana kaldırılır🍒 Tavuk göğüsü için yağ Hariç bütün malzemeler katılır göz göz olana kadar karıştırılarak pişirilir ve en son yağ eklenip karıştırılır ve kalıbımıza dökeriZ🍒 Ardından vişneli sos için bütün malzemeler karıştırılarak pişirilir Muhallebi kıvamında oluyor bunuda yalancı tavuk göğüsümüzün üstünden döküp buzdolabına kaldıralım en az 3 saat dinlendikten sonra servise hazır 🍒 Afiyet Olsun 🍒

Hiç yorum yok: