22 Nisan 2015 Çarşamba

MANTI

MANTI



MALZEMLELER


Hamur İçin 
2 adet yumurta 
Yarım su bardağı su
Tuz 3 su bardağı kadar un değişebilir hanımlar yumurtanın Büyüklüğü bardağımızın boyutu falan hafif sert bir hamur Olmalı 

Kıymalı Harç İçin 
250 gr kıyma
1 orta boy kuru soğan
Karabiber
Tuz
Sos için 
1 kase dolusu yoğurt

2 diş sarımsak 
Tuz
Üzeri için 
Tereyağ veya Sıvı yağ 
Pul biber 
Nane









Hazırlanışı 

Öncelikle hamurumuz için bütün sıvıları katıp karıştıralım sonra yavaş yavaş un ekleyerek yoğuralım sert hamur elde edelim üzerine streç film örtüp dinlenmeye bırakalım bu arada iç harcımız için kıymamızı soğanı rendeleyelim baharatları katıp yoğuralım Güzelce .. Hamurumuzu üçe bölelim daha rahat açarız un yardımıyla 1 cm kalınlığında açalım kare şeklinde Bıçak yardımıyla keselim ve Minnak Minnak harcımızı yerleştirelim bir önceki videoda gösterdiğim gibi kapatalım tabanını unlafığımız tepsiye dizelim bütün bu işlemler bitince tenceremizde suyu kaynatalım bol tuZ ekleyelim kaynayan suya mantılarımıZı katalım Bu Sırada sarımsakları ezelim yoğurtla karıştıralım sos için Yağı eritip nane biberle karıştırıp kenara alalım bu Sırada mantımızın pişince iyice suyun üstüne çıkmış olacaktir 

Gerisi size kalmış artık nasıl servis ederseniz


Hiç yorum yok: