KIYMALI SAMSA
Orta Asya'nın meşhur böreklerinden bende Kazakistan'da okudum üniversiteyi ve bir çok kez arkadaşlarla okul çıkışı odun ateşinde pişmiş samsa yemeye giderdik hazirka bir lezzet yaa :) işte bende yapmaya çalıştım gerçekten çok güzel tavsiye ederim tabi orjinalini yemenizi :)
MALZEMELER
Hamuru İçin
1 su bardağı su
1 paket kabartma tozu
1 yumurta akı
tuz
ve aldığı kadar un
Arasına sürmek için erimiş sanayağı veya tereyağı 175 gr kadar
İç Harcı İçin
250 gr kıyma
1 büyük boy kuur soğam
ve tuz karabiber
HAZIRLANIŞI
-Hamurumuzu yoğuralım ve üzerine nemli bir bez örtüp dinlenmeye bırakalım bu sırada kıymalı harcımızı hazırlayalım
- Kıymamızın içine yemeklik soğanları doğrayalım baharatları ekleyip karıştıralım.
- Ardından hamurumuzu iki parçaya bölelim ve açabildiğimiz kadar açalım baklavalık yufka kadar ince olmamsın açtıktan sonra içine yağımızn yarısını sürelim ve saralım sardıktran sonra resimdeki gibi buzdolabın apoşetinr koyup 2-3 saatliğine buzluğa kaldıralım diğer beyezeye aynı işlemi yapalım .
- Buzluktan çıkınca hamurumuz sarmadan kurtarıp bıcakla mandalina büyüklüğünde yumaklar kessip elimizle yassılayalım içine hazrcımız katalım ve resimdeki gibi kapatıp üzerine yumurta sarısı sürüp 180 dereec ısısda fırına sürelim
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder