6 Şubat 2015 Cuma

SAMSA

KIYMALI SAMSA

Orta Asya'nın meşhur böreklerinden bende Kazakistan'da okudum üniversiteyi ve bir çok kez arkadaşlarla okul çıkışı odun ateşinde pişmiş samsa yemeye giderdik hazirka bir lezzet yaa :) işte bende yapmaya çalıştım gerçekten çok güzel tavsiye ederim tabi orjinalini yemenizi :)

MALZEMELER
Hamuru İçin
1 su bardağı su
1 paket kabartma tozu 
1 yumurta akı
tuz
ve aldığı kadar un 
Arasına sürmek için erimiş sanayağı veya tereyağı 175 gr kadar
İç Harcı İçin
250 gr kıyma
1 büyük boy kuur soğam 
ve tuz karabiber 

HAZIRLANIŞI

-Hamurumuzu yoğuralım ve üzerine nemli bir bez örtüp dinlenmeye bırakalım bu sırada kıymalı harcımızı hazırlayalım 
- Kıymamızın içine yemeklik soğanları doğrayalım baharatları ekleyip karıştıralım.
- Ardından hamurumuzu iki parçaya bölelim ve açabildiğimiz kadar açalım baklavalık yufka kadar ince olmamsın açtıktan sonra içine yağımızn yarısını sürelim ve saralım sardıktran sonra resimdeki gibi buzdolabın apoşetinr koyup 2-3 saatliğine buzluğa kaldıralım diğer beyezeye aynı işlemi yapalım .
- Buzluktan çıkınca hamurumuz sarmadan kurtarıp bıcakla mandalina büyüklüğünde yumaklar kessip elimizle yassılayalım içine hazrcımız katalım ve resimdeki gibi kapatıp üzerine yumurta sarısı sürüp 180 dereec ısısda fırına sürelim 
AFİYET OLSUN  :)




Hiç yorum yok: