BEŞAMEL SOSLU HASAN PAŞA KÖFTE
MAZEMELER
Malzemeler:
500 gr dana kıyma
1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
1 yumurta akı
Yarım demet maydanoz (kıyılmış)
1 dilim ekmek içi (robotta çekilmiş)
Tuz
karabiber
Kimyon
Kekik
Sos için:
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı domates salçası
Taze çekilmiş karabiber
Tuz
Kimyon
Kekik
İki su bardağı kadar sıcak su
1 adet doğranmış patates (haşlanmış)
1 adet doğranmış havuç (haşlanmış)
1 çay bardağı kadar bezelye (haşlanmış)
Taze kaşar veya dil peyniri
Beşamel Sos İçin:
Beşamel Sos İçin:
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI
* Fırını 200 derecede ısıtınız.* Kıymayı tüm malzemelerle birlikte yoğurunuz.* Çanak şeklinde köfteler yapınız.
* Kenarlıklı bir fırın tepsisinin tabanına dizip ön pişirme yapınız.* Küçük bir tencerede yağı kızdırınız.
* Soğanları sarartıp unu ilave ediniz ve kavurunuz.* Salçayı da ilave ettikten sonra karıştırmaya devam ediniz.* Baharatları ve suyu ilave ettikten sonra kaynamaya bırakınız.
* Pişen köfte çanaklarının içine hazırladığınız haşlanmış sebzeleri koyunuz.* Sosu köftelerin tabanını geçecek ancak garnitürlere ulaşmayacak şekilde dökünüz
* Beşamel sos için tereyağ eritilir un ile kavrulur un kokusu çıkınca süt eklenir ve kıvam alınca tuz ve karabiber eklenir bu sos garniürlerin üzerine dökülür .
*.Peynirleri de sosun üzerine koyduktan sonra tekrar fırına koyunuz peynir eriyince sıcak sıcak servis ediyoruz
.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder