18 Şubat 2015 Çarşamba

ETLİ BAMYA

ETLİ BAMYA
Bayılıyorum tazesinede kurusunada sağolsun eniştemiz bu yaz bize almış bir kış afiyetle kullandık normalde eşim sevmez ama kurusunu severek yedi konya yöresine ait sanırım kuru bamya çorbası ...


MALZEMELER
1 bağ kuru bamya 
300 gr kuşbaşı et 
1 yemek kaşığı biber salçası
yarım yemek kaşığı domates salçası
1 büyük boy kuru soğan
pul biber 
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 lt kadar su

HAZIRLANIŞI
* Etlerimizi tencereye alalım ve kendi suyuyla pissinler bu sırada bamyamızı ayrı bir tencerede yumuşayana kadar kaynatalım süzelim kenara alalım .

* Etlerimiz güzel yumuşamamışsa bir miktar su ile biraz daha pişirebilirsiniz ardından suyunu çeken etlere sıvı yağ ekleyin ve yemeklik doğradığınız soğanları katın kavurun kavrulan etlere salçaları ekleyin ve salçaların çiğliği gidene kadar pişirin üzerine kaynar suyu ekleyin tenceremizin ağzı açık 5 dk kaynatın ardından kenarda bekleyen bamyaları katın 5 dk bamyayla kaynasın tuzunu biberini atın kenara alın ..
AFİYET OLSUN 




Hiç yorum yok: