28 Şubat 2015 Cumartesi

ÇİĞ BÖREK

ÇİĞ BÖREK
Sevmeyen yoktur dimi pratik ve lezzet bombası bişi :))))


MALZEMELER
Hamuru İçin 
1 Su bardağı su 
tuz 
ve un 
İç harcı İçin 
250 gr kıyma
1 adet kuru soğan 
karabiber tuz 

HAZIRLANIŞI
*Su ve tuzu yoğurma kabına alalım ve yavaş yavaş un ekleyerek yoğuralım .Biraz sert bir hamur olsun .Dinlensin hamurumuz bu sırada iç harç için kıymamıza minik minik soğan dorayalım baharatları katalım karıştıralım.

Hamuru ikişye bölelim ve isdeiğiniz büyüklükte bir daire ağızla kesin kesitiğiniz hamura bir miktar harç koyun az ve heryerin eyerleştirerek koyun yarısına ve kapatın diğer yarsıını kızmış yağda kızartıp kağıt havlu uzerine alıp  servis edebilirsiniz 
AFŞYET OLSUN 

Hiç yorum yok: