11 Şubat 2015 Çarşamba

CEVİZLİ BAKLAVA

CEVİZLİ BAKLAVA
Hazır baklavalık yufkayla yaptım gayet pratik ve lezzetli oldu benden söylemesi ...


MALZEMELER
* 21 adet baklavalık yufka
* 500 gr ceviz içi rondodan geçirilmiş 
* 1 kase sıvı yağ

ŞERBETİ İÇİN
3.5 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
3 damla limon suyu

HAZIRLANIŞI
* Önce şerbetimiz için şeker ve suyu kaynatıyoruz 5dk ardından limon suyunu dökğp 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
* 3 Tane yufkayı üst üste koyuyoruz ve uzun tarafına uzunlamasına cevizi yayıyoruz ve sarıyoruz fırın tepsisisne yerleştiriyoruz bütün yufkalar bitene kadar bu işlemi uyguluyoruz. Bu işlem bitince sıvı yağını üzerlerinden gezdirip istediğimiz gibi dilimleyip 180 derece ısıda fırına sürüyoruz üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
* Fırından çıkan tatlımıza soğuk şerbeti döküuoruzi işte bu kadar pratik 

AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok: