17 Şubat 2015 Salı

BALPARE

BALPARE
Canınız şerbetli istediyse yapabileceğiniz en pratik lezzettlerden diyebilirim ...


MALZEMELER
200gr sanyağı
2 su bardağı irmik
2 yemek kasiığı sıvı yağ
1 yumurta
1 cay bardağı yoğurt
1 çay bardağı şeker
kabartma tozu
vanılya
un 
 Şerbeti İçin
3 u bardağı su
3 su bardağı şeker
3 damla kadar lımon 
HAZIRLIANIŞI
* Öncelikle şerbetimiz için su ve şekeri kaynatıyoruz kaynadıktan5 dk sonra lımın suyu damlatıyoruz 10 dk daha kaynatıp altını kapatıyoruz soğumaya bırakıyoruz.Serbet soğuık tatlı sıcakken dokmelıyızç

* Un hariç bütün maklzemelerı yoğurnma kabına alalım ve karıltıralım yavas yavas un ekleyelım ele yapışmayan yumusak bir hamur elde edelim .

* Fırın tepsımıze elımızle sekıl verıp  dızelım ve 180 derecede pısırelım uzerı kızarana kadar pişen palparemıze soğuk serbet ıle bulusturalım :)

AFIYET OLSUN 





Hiç yorum yok: