15 Şubat 2015 Pazar

VİŞNE SOSLU YAŞ PASTA

VİŞNE VEYA KARAMEL SOSLU YAŞ PASTA

Bu hafta değerli ablalarımız belletmenlerin gününde hem kendi belletmenimize özel hemde diğer belletmenlere pasta yapmıştım 2 tane ikisininde tarifi aynı biri vişne soslu diğeri karamel soslu ... :)

ve KARAMELLL

MALZEMELER
bir pasta tarifi için ...
9 Yumurta
3 çay bardağı şeker
12 tepeleme un
1.5 çay bardağı sıcak su 
3 paket kabartma tozu
arzuya göre vanilya
Kreması 
3 su bardağı kremşanti)ben kilo ile alıyorum öyle cok uygun oluyor siz paket kullanırsanzı 3 paket almalısınız.)
3 su bardağı süt
Üzeri İçin 
Vişne sos arzu ederseniz
1 su bardağı vişne suyu 
1 yemek kaşığı nişaşta
yarım çorba kaşığı şeker
Karamel sos için
sür krması ve şekeri karalmelize ederk yapabilirisniz ben öyle yapmadım burda caiz süt krması yok türk marka hazır kamramel sos kullandım.
Ara katlar için 2 adet muz
arzuya göre çikolata parçaları

HAZIRLANIŞI
 Bu pastamız bir pastalık malzeme bu pastayı yaparken 3 tane ayrı ayrı pandispanya yaptım orta boy tfırın tepsisi kullandım kare .
* Öncelikle 3 yumurtamızın beyazını bir kaba kırıyoruz bir çimdik tuz ile kar gibi beyaz olup kalıptan düşmeyecek kıvama gelene kadar çırpıyoruz.Yumurta sarılarınıda 1 çay bardağı şeker ve yarım çay bardağı sıcak su ile krema gibi olana kadar çırpıyoruz sıcak su şekerin hızlı erimesine yardımcı olcak 
* Ardından yumurta sarılarının üzerine  4 yemek kaşığı un ve 1 paket kabartma tozunu ekleyip güzelce çırpalım daha sonra çırptığımız yumurta beyazlarını ekleyelim ve kaşık yardımıyla yumurtaları söndürmeden karıştıralım ve yağlı kağıt serili tepsimize serelim  180 derece ısıda üzeri hafif kızarana kadar pişirelim ve pandispanyamızı bir sofra bezininn üzerine alalım kapatalım üzerini kurumasın 
* Aynı şekilde bu pandispanyadan 2 tane daha yapıp koyalım bir kenara soğusunlar
*Krem şanti ve sütümüzü çırpalım 10 dk dolapta dinlendirip çıkaralım soğuyan pandisoanyamızı servis tabağına alalım ilk katı koyalım ve bir miktar süt ile ıslatalım krem şantimizi sürelim dilimlediğimiz muzları yerleştirelim diğer katı koyalım aynı şekilde sütle ıslayalım ve krem şanti sürelim ardından tekrar 3ncü katımız için diğer pandispanyamızı koyalım ve üzerine krem şanti ile kaplayalım sıkma torbasına laıp bir kısmını yıldız ucuyla şekiller sıkalalım kenarlarına ve dolaba 
kaldıralım



*Şimdi vişne sosumuz için bir tavaya vişne suyu şeker ve nişaştamızı ocağa alıp göz göz olana kadar pişirip ılımaya bırakalım nişaştayı olaki fazla kaçırısanız hiç sorun olmaz üzeriem soğuk vişne suyu ekleyip devam edebilrisiniz.
* Ilıyan sosumuzu pastamzıın üzerine ekeleyelim ve üzerine  istediğiniz gibi yazı yazabilirisiniz 
AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok: