9 Ocak 2015 Cuma

ÇİLEK GÖRÜNÜMLÜ YAŞ PASTA

ÇİLEK GÖRÜNÜMLÜ YAŞ PASTA

Çilek görünümlü yaş pasta yapmaya çalıştım kış mevsiminde olunca ancak görünümünü yapabildim arkadaşımınızın kzının doğum günü için nasıl olmuş sizce ? 


MALZEMELER
Arkadaşlar bu pasa 4 kalı iki tane pandispanya keki pişirdim.Verdiğim malzemei iki kez pişirceksiniz ben tek pandispanya tarifi vercem yani bu malzemelerin iki katı olacak.

 4 yumura
 1 çay bardağı şeker
 1 pake kabartma tozu
 1 pake vanilya
 1 çay kaşığı limon
 yarım ça bardağı ılık su
 1 su bardağı tepeleme + 1 yyemek kaşığı tepeleme un (umuralarınız büyükse 2 yemek kaşığı un kullanın)
 1 fiske tuz
Ara Kat kreması için
2 su bardağı süt 
2 yemek kaşığı nişaşta 
1 yumursa sarısı
3 yemek kaşığı şeker
(bu kremayı iki katı için kulannıcaz)
1 paket kremşanti veya 1 su bardağı kremşanti 1 su bardağı süt(Bunu çırpıyoruz ve bir katına hazırladığımız krema bir katına kremşanti sürüyoruz )
arzuya göre çilek reçeli
Vişne sos İçin 
1 su bardağı vişne suyu
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişaşta
Üzeri İçin
4 su bardağı süt
4 su bardağı kremşanti(ben pasta malzemesi saten mağzalardan kilo ile alıyorum siz marketeki paketlerden 3- 4 paket almalsınız)
eğer sıkma torbası kullanmassanız daha az kremşanti gidecekir.


süslemek için yaprak şekerleme ve piriç palakları kullandım

HAZIRLANIŞI
* Yumuraları ve şekeri krema gibi olana kadar çırpıyoruz ardından limon suyu ve suyu vanilyayı katıyoruz çırpıyoruz mikserler ardından un ve kabarma tozunu eleyerek katıp kaşık yardımıyla çırpıyoruz.Ve kek kalıbımıza döküp 180 derece ısıda pişiriyoruz.  (BU kekten iki kez yapıyoruz)

* Kremamızı hazırlayalım bunun için süt nişaşta ve yumurta sarısını şekeri katıp çırpalım ve ocağa alıp göz göz olana kadar pişirelim .

*Vişne sos için vişne suyuna nişaştayı ve şeekeri katıp karıştıralım göz göz olunca alalım ılımaya bırakalım

* Krem şantileride çırpıp hazırlayalım koyalım

* Keklerimiz hazır ve pişmişse soğumalrını bekleyip ikiye bölelim.bir katına kremşanti ve bir katına krema sürelim çilek reçeli de kullanabilirsiniz 4 ncü katına geldiğimizde kremşantiyle kaplayalım her yerini kaplayalım ve üzerine üçgen şeklini vererek şantti torbasıyla yıldızlı başlığı kullanarak şekil verelim.Ve bütün etrafını yıldızlı başlık ile süsleyelim.

* Üçgen kısmını bir kat daha geçeli kremşantiyle ve üzerine vişne sosunu döeklim sonra çilek görünümüne benzemesi için sarı benekli çikolataları serpelim.Yaprakları yerleştirelim piriç patlakları serpelim kalan vişne sosunu kenarlarından dökebilirsiniz.

AFİYE OLSUN 





Hiç yorum yok: