24 Aralık 2014 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA YEMEĞİ

 ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA YEMEĞİ

MALZEMELER

1 su bardağı barbunya
1 orta boy patates
1 orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates sosu
tuz
1litre kadar sıcak su
yarım çay bardağı kadar zeytinyağı


HAZIRLANIŞI

* Barbunyayı bir gün öncede tuzlu sıcak suya ıslanmayı bırakalım.
* Ertesi gün yumuşayana kadar kaynatalım 
* Tenceremize yağı koyalım soğanları yemeklik doğrayıp yağın üzerinize dökelim ve kavuralım pembeleşene kadar kavuralım salçamızı katalım domates sosunu dökelim sosunuz yoksa domates rendesi kullanabilirsiniz.
* Salçanın çiğliği gidince kaynar suyu dökelim ve küp küp doğradığımız patatesleri ekleyelim ve yumuşayana kadar pişirelim patatesler yenme kıvamına gelince barbunyaları katıp 5-10 dk daha kayanatalım 
DİLERSENİZ PATATESLERLE BİRLİKTE HAVUÇTA EKLEYEBİLİRSİNİZ
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: