19 Aralık 2014 Cuma

MISIR GEVREKLİ ÇİKOLATALI KURABİYE

MISIR GEVREKLİ ÇİKOLATA KAPLI KURABİYE
Ağızda dağılan enfess bir kurabiye denemelisiniz ...

MALZEMELER
3 su bardağı nişaşta
1adet yumurta
100 gr pudra şekeri
250 gr sanayağ
ve un 

Üzeri İçin
1 küçük kase mısır gevreği
100 gr kadar glazür bitter çikolata

HAZIRLANIŞI
* Öncelikle yağımızı yumurtamızı pudra şekeri ve yumurtayı katıp yoğuralım ve yavaş yavaş un eklemeye devam edelim ele yapışmayan yumuşak bir kurabiye hamuru elde edelim.

* Ve ceviz büyüklüğünde koparıp yuvarlayıp  tepsimize dizelim 180 derecede üzeri kızarmadan alalım çatlayınca alabilirsdiniz resimdeki gibi 

* Bu sırada bermari usulü glazür çikolatamızı eritelim mısır gevreğini robottan geçirelim önce eriyen çikolataya sonra mısır gevreklerine bandırıı servis tabağımıza alabilirsiniz.


AFİYET OLSUN 


Hiç yorum yok: