19 Aralık 2014 Cuma

LOR PEYNİRLİ TATLI KETE

LOR PEYNİRLİ TATLI KETE
Zulmedenlere Haksızlık yapanlara sakın ola meyletmeyin .. Yoksa ATEŞ sizede dokunur. Hud Suresi 113.



Bu tarifi azeri bir blogerdan aldım çokk beğendim farklı bir lezzet mutlaka deneyin derim ... Durdukça lezzetlen bayatlamayan bir tarif benden söylemesi birikmiş yayınlanmayı bekleyen hazırda bir  sürü tarifim var vakit bulmuşken bu tarifle başladım :)



MALZEMELER 
 2 su bardağu un (yavaş yavaş katın yumurtaların büyüklüğü un miktarını etkiler )      
1.5 bardak ( bardak 250ml) yoğurt     

Yarım tatlıkaşığı karbanot
tere yağı  100gr
1 yemek kaşığı şeker         
1 cimdik tuz


iç harcı :
 1 paket vanilya           
 3 yemek kaşığı toz şeker       
 1 adet yumurta        
 50 gr kuş üzümü (ama ben damla çikolata kulandım arzuya göre bezemizin birini çikolatalı birini kuş üzümlü yapabilirsiniz)     
200 gr tuzsuz lor peynir 



HAZIRLANIŞI

*Tereyağını eritelim ve ılık olduğunda un hariç bütün malzemeleri katalım ve karıştıralım ve yavaş yavaş unu ekleyelim ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim streçe sarıp buzdolabına kaldıralım yarım saat dinlendirin.

* Bu sırada iç harç için bütün malzemeleri kuş üzümü veya damla çikolata hariçkatın ve el blendırı ile pürüzsüz kıvam elde etmeye çalışın tam pürüzsüz olamayacak ama blendırdaneçiriseniz üzel sonuç elde edersiniz.

*Yarım saatin ardından hamuru dolaptan cıkarın ve ikiye bölelim ve merdane yardımıyal az az unlayarak açalım iç harcımzın yarısını sürelim kuş üzümü veya damla çikolata serpelim ve sıkmadan rulo şeklinde saralım bıcak yardımıyla dilimleyip yumurta sarısı sürelim arzuya göre haşhaş serpelim ve 180 derecede pişirelim 



Afiyet Olsuunn :)



Hiç yorum yok: