28 Kasım 2014 Cuma

PİRİNÇLİ KABAK YEMEĞİ

PİRİNÇLİ KABAK YEMEĞİ


MALZEMELER
3 orta boy kabak 
1 orta boy kuru soğan 
3-4 yemek kaşığı zeytin yağı 
Yarım çay bardağı pirinç
1 avuç maydanoz
1.5 çay bardğı domates rendesi veya yazın hazırladığınız domates püreli konserve
1.5 çay bardağı sıcak su 
2 dis sarımsak
tuz
HAZIRLANIŞI
* Kabakları soyup, yarım ay şeklinde doğrayın. Küçük küpler halinde doğradığınız soğanı da ekleyin. Yanmaz bir tencerede ya da tavada zeytin yağında, kısık ateşte soğanı ve kabağı kavurmaya başlayın. 7-8 dakika boyunca hafif tuz ekleyerek kavurun. Kabak suyunu salacaktır. Ve sotelenecektir. Kısık ateşte yapmazsanız suyunu salmaz.
*  Sotelenen kabağın üzerine domates rendesi ekleyin. (eğer domates rendeniz veya yazdan hazırladığınız sosunuz  yoksa bir su bardağı içinde erittiğiniz salçayı ekleyebilirsiniz. Ben domatesli hazırladım. İçine pirinci ekleyin. Karıştırın. Eğer domatesli yapıyorsanız su ekleyin. Karıştırın. Kapağını kapatın. Taze soğanları, sarımsağı ve maydanozu doğrayın. Tencereye ekleyin. Pirinçler pişince ocaktan alın. Afiyet olsun. :)

Hiç yorum yok: