KAKAOLU BADEMLİ GÜL KURABİYE
MALZEMELER
200 gr sanayağ
100 gr pudra şekeri
200 gr nişaşta
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
2-3 yemek kaşığı kakao
ve ortalarına koymak için badem (Fındık daha şık duruyor ben badem kullandım )
HAZIRLANIŞI
* Un hariç bütün malzemeleri katalım ve yoğuralım ardından unu yavaş yavaş dökerek kulak memesi yumuşaklığında standart bir kurabiye hamuru elde edelim .
* Hamurdan bir miktar koparıp merdane ile açalım ve çay bardağı ile keselim ve 3 adet yuvarlak hamuru resimdeki gibi üst üste koyup yuvarlayalım ve bıçakla ortadan bölelim ve düz kısmı alta gelecek şekilde tepsiye yerleştrip ortalarına badem veya fındık koyalım .
* 180 derece ısıda pişirelim AFİYET OLSUN
üzerine isteğe göre pudra şekeri serpebilirsiniz,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder