30 Kasım 2014 Pazar

KAKAOLU BADEMLİ KURABİYE

KAKAOLU BADEMLİ GÜL KURABİYE

MALZEMELER

200 gr sanayağ
100 gr pudra şekeri
200 gr nişaşta
1 paket vanilya
Aldığı kadar un 
2-3 yemek kaşığı kakao
ve ortalarına koymak için badem (Fındık daha şık duruyor ben badem kullandım )

HAZIRLANIŞI
* Un hariç bütün malzemeleri katalım ve yoğuralım ardından unu yavaş yavaş dökerek kulak memesi yumuşaklığında standart bir kurabiye hamuru elde edelim .

* Hamurdan bir miktar koparıp merdane ile açalım ve çay bardağı ile keselim ve 3 adet yuvarlak hamuru resimdeki gibi üst üste koyup yuvarlayalım ve bıçakla ortadan bölelim ve düz kısmı alta gelecek şekilde tepsiye yerleştrip ortalarına badem veya fındık koyalım .



* 180 derece ısıda pişirelim AFİYET OLSUN 
üzerine isteğe göre pudra şekeri serpebilirsiniz,

Hiç yorum yok: