15 Kasım 2014 Cumartesi

MEYVELİ BİSKİVÜLİ PASTA

MEYVELİ BİSKİVÜLİ  PASTA
Son derece pratik ama bir o kadarda lezzet küpü bir pasta şip şak fırın kullanmadan harika pasta yapabilirsiniz.

MALZEMELER
*1.5 Paket petibör bisküvi (ben kazakstan da hamlenin megeo bisküvisini kullandım tr de ülkerin bisküvisiyle yaparsanın bir paket yeterli olacaktır . )
*5 su bardağı süt
*4 yemek kaşığı un 
*1 yemek kaşığı nişaşta
*1 yumurta sarısı
* 6 - 7  yemek kaşığı şeker
* 1 Adet büyük boy muz

*Üzeri İçin
1 çay bardağı süt 
1 paket kremşanti
ananas


HAZIRLANIŞI

* Önce kremamızı hazırlayalım bunun için süt, şeker yumurta, nişaşta , şeker ve unu katıp karıştıralım ocağa alıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirelim .

*Sonra boton kek kalıbımızın içini streç film ile kaplayalım ve tabanına kremamızdan 4 yemek kaşığı kadar dökelim yayalım ve üzerini bisküvi ile döşeyelim onun üzerine krema ve muz dilimleri sonra bisküvi döşüyoruz ve bu böyle 4 kat olavak şekilde devam ediyor krema muz bisküvi şeklinde sonra en son kata keramayı sürüp buzdolabına kaldırıyoruz soğuması için 2 saat beklemesi yeterli olacaktır.

* Sonra dolaptan cıkarıp ters çeviriyoruz pastamzı servis tabağımıza ve streç filmi üzerinden kaldırıyoruz ve önceden hazırladığımız krem şantiyi sürüyoruz küp küp kestiğimiz ananasları serpelim ve servis edelim .
AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok: