23 Kasım 2014 Pazar

TOP KURABİYE

TOP KURABİYE
MAZLEMELER
250 gr tereyağ veya sanayağ
100 gr pudra şekeri
1 yumurta
1 su bardağı nişaşta
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartmatozu 
un 

HAZIRLANIŞI
* Tereyağını pudra şekerni, yumurtayı ve nişaştayı katıp üzelce yoğuralım ardından kulak memesi yumuşaklığına elen kurabiye haurumuzu ikiye bölelim ve kakaoyu katıp yoğuralıuram ve hem beyaz hamurdan hemde kakaolu hamurdan ceviz büyüklüğünden koparıp yuvarlayalı aynı şekilde minik toplar da yapalı ve beyaz hamura kakaolu kakaolu hamurada beyaz hamuru yapıştıarak yuvarlayalım ve 180 derece ısıda pişirelim  
* Pişmiş halini resimleyeeden bittii :)

AFİYET LSUN 


Hiç yorum yok: