27 Ekim 2014 Pazartesi

KAĞIT KEBABI

KAĞIT KEBABI





Uzun zamandır bu tarifi girmeyi istiyodum ama sıklıkla bloğuma gremiorum girpte yayın paylaşma vaktim olmuyıor malesef ama bugün bir kaçta üst üste girmeye düşüyorum . Bu yemeğimiz hem lezzetli harika pişiyor hem pratik hemde güzel bir ana yemek formunda akşma ne yemek yapacağım diye düşünüyoraanız eğer bunu deneyeim derim ...


MALZEMELER

1- 500 Gr dana kuşbaşı et
2- 4-5 adet patates orta boy
3- 2 adet havuç
4- 1 büyük boy kuru soğan
5- 2-3 diş sarımsak 
6- 1 çay bardağı kadar bezelye (ben kullanmadım eşim hiç sevmiyor :))
7- 1çorba kaşığı domates salçası (1 su bardağından 1 parmak eksik sıcak su ile açılacak)
8- pul biber
9- tuz 
10- 1 çay bardağı kadar zeytinyağı

HAZIRLANIŞI

* Derin bir kaba etimizi, küp küp doğranmış pattaes ve havuçlarımızı arzuya göre bezelyemizi, yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakalrımzı ekleyelim salçamızı sıcak su ile açığp dökelim tuzumuzu bibermizi ekleyelm en son alarak sıvı yağı ekleyip güzelce harmanlayalaım .

* Ve yağlı kağıdımızı koyacağımız ç miktarına göre ayarlayıp keselim ikiye katalyıp uçlarını kıvıracağız.

* Ve istediğimiz miktarca iç koyup üzerini kapatıp kenarlaından sararark kapatıyoruz  bu işlemi iç
 bitene kadar tekraralıyoruz ve fırın tesisisne yerleştiriyoruz 200 derece ısıda 30 -45 dk pişiyoruz .

AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok: