BAKLAVALIK YUFKA İLE ŞÖBİYET
Bu baklavalık yufka süper oldu 5dk şıp şak harika bir şerbetli tatlı yapabiliyosun geçen akşam da eşimin arkadaşalrı için yapmıştım . Hafif lezzetli ve br o kadarda pratik denemediyseniz daha önce mutlaka denemelisiniz.
MALZEMELER
10 Adet baklavalık yufka
1 su bardağı kadar sıvı yağ
1 su bardağı kadar ceviz içi
ve toz fıstık
Şerbeti İçin
2 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
3 damla kadar lmon suyu
Muhallebesi İçin
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı irmik
HAZIRLANIŞI
* Önce şerbet için şeker ve suyu tenceremze alalım ve kaynamaya bıralım 10 dk kadar kaynatalım ve lmon suyunu damlatalım 10 dk daha kaynadıktan sonra ocaktan alalbilirsinz .
* Şerbet pşerken bu sırada muhallebmzi kaynatalım süt ve irmiği ocağ alaınmuhalleb kıvamına gelene kadar karıştırın şeker katmıyoruz şerbetli bir tatlı zaten şekere gerek yok pişen muhallebiyi soğumaya bırakalım .
* Baklavalık yufkamızın her katını fırça yardımı le yağlayıp üst üste koyalım ve 10 katı böyle üst üste koyduktan sonra düzgünce kareler keselim bıçak yardımıyla
* Ve her bir karenn üzerine 1 tatlı kaşığı kadar muhallebimizi koyalım muhallebilerin üzerine cevç içini döekleim yine 1 tatlı kaşığı kadar ve üçgen biçimine gelecek şekilde kapatalım ve fırın tepsimize dizelim ağızları herbirnn altına geleceek şekilde ..
*Tatlımız piştikten sonra soğumuş olan şerbetimizi üzerlerine dökelim ve toz fıstık ile süsleyip ikram edelim .
AFRİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder