5 Eylül 2014 Cuma

BAKLAVALIK YUFKA İLE ŞÖBİYET

BAKLAVALIK YUFKA İLE ŞÖBİYET

Bu baklavalık yufka süper oldu 5dk şıp şak harika bir şerbetli tatlı yapabiliyosun geçen akşam da eşimin arkadaşalrı için yapmıştım . Hafif lezzetli ve br o kadarda pratik denemediyseniz daha önce mutlaka denemelisiniz.

MALZEMELER
10 Adet baklavalık yufka
1 su bardağı kadar sıvı yağ
1 su bardağı kadar ceviz içi
ve toz fıstık 

Şerbeti İçin
2 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
3 damla kadar lmon suyu 

Muhallebesi İçin 
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı irmik

HAZIRLANIŞI
* Önce şerbet için şeker ve suyu tenceremze alalım ve kaynamaya bıralım 10 dk kadar kaynatalım ve lmon suyunu damlatalım 10 dk daha kaynadıktan sonra ocaktan alalbilirsinz  .

* Şerbet pşerken bu sırada muhallebmzi kaynatalım süt ve irmiği ocağ alaınmuhalleb kıvamına gelene kadar karıştırın şeker katmıyoruz şerbetli bir tatlı zaten şekere gerek yok pişen muhallebiyi soğumaya bırakalım .


* Baklavalık yufkamızın her katını fırça yardımı le yağlayıp üst üste koyalım ve 10 katı böyle üst üste koyduktan sonra düzgünce kareler keselim bıçak yardımıyla 

* Ve her bir karenn üzerine 1 tatlı kaşığı kadar muhallebimizi koyalım muhallebilerin üzerine cevç içini döekleim yine 1 tatlı kaşığı kadar ve üçgen biçimine  gelecek şekilde kapatalım ve fırın tepsimize dizelim ağızları herbirnn altına geleceek şekilde ..

*Tatlımız piştikten sonra soğumuş olan şerbetimizi üzerlerine dökelim ve toz fıstık ile süsleyip ikram edelim .

AFRİYET OLSUN 

Hiç yorum yok: