9 Haziran 2014 Pazartesi

PİDE LAHMACUN

PİDE & LAHMACUN

Annem sağolsun geçen ki diş pğartisinde yaptı parti yaparken ya da özel günlerde yapılan ikramalr gelen misaifrlerin yaşına uygun olmalı her zaman dikkat ettiğim bir noktada budur .Bu pideler harika oldu daha önce böyle bir lezzeti biyerde yemedim :)Bir kısmıylada hamurun lahmacun yapıldı bunlar evdeki fırında piştiler daha önce evde denemediyseniz terettüt etmeden deneeybilirsiniz.


MALZEMEELER
6-7  su bardağı un 
ınstant maya (istediğiniz mayayı kullabilirsinz ama kuru maya kullananlar ılık su da ya da ılık süt ile köpürtmeyi unutmasınlar)
1 çay bardağı süt
tuz
aldığı kadar SU
 İÇ MALZEMESİ İÇİN
600 gr kıyma
6 adet domates( ben 250 gr kadar domates konservesi kullandım)
2 tane kuru soğan
2 diş sarımsak
1 demet maydanoz
pul biber
tuz
HAZIRLANIŞI
Unumuzu yoğurma kabımıza alalım bütün malzemelrimizi katıp güzelce yumuşak bir hamur elde edelim ve yarım saat mayalamaya bırakalım 
*iç malzememizi hazırlayalım bu arada kıymamızı alalım karıştırma kabımıza domatesleri rendeleyip katalım konserve kullanıyorsak direk katabilrisiniz 
*Soğanlarımzı rendeleyip katalım 
*maydonozlarımzı ince ince kıyıp katalım 
*baharatlarımzıda katıp güzelce yoğuralım 
*mayalanmış hamurumuzu alıp bir parça hamur koparıp elimizle yuvarlayıp unla merdane yardımıyla oval şekilde açalım
*ve iç malzmeyi kenarlar boş kalacak şekilde oval yufkamıza döşeyelim kenarlarıda büktükten sonra yağlanmış fırın tepsimize alalım
*aynı şekilde devam edebilirsiniz  kalan hamuruda en son yuvarlak şekil verip döşedikten sonra  tepsimize yerleştirdim 
*200 derece fırında pişiriyoruz 
*çıktığında kenarlarını tereyağ sürüyoruz
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: