10 Haziran 2014 Salı

BEYTİ KEBAB

BEYTİ KEBAB
Harika bir lezzet ana yemek olarak sunabileceğiniz özel bir yemek biz ailecek çok beğendik ptarik bir o kadar da gösterişli olan bu lezzeti mutlaka denemelisiniz.
MALZEMELER
250 gr kuzu kıyma
250 gr dana kıyma 
2 diş sarımsak rendesi
1 adet kuru soğan rendesi
1 tatlı kaşığı biber salçası 
tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kimyon 
2 adet yufka
Sos İçin:
2 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı dolusu biber salçası
3 domates rendesi
pulbiber
tuz
Sunum İçin 
Şehriye pilavı
közlenmiş yeşil biber (fırında yufkalar pişerken atın biberlerde pişer bu sırad)
yoğurt
HAZIRLANIŞI
* Önce kıymamızı karıştırma kabına alalım içine sarımsakları ezelrek koyalım soğanı rendeleyelim bahartalarını salçasını tuzunu katalım ve güzelce yoğuralım 10 dk kadar sonra üzerini streç film ile kapatıp 1 saat dinlenmesi için buzdolabnına kaldıralım.

* Sos için tavamıza yağlarımızı koyalım eriyen yağımıza salçamızı alıp kavuralım ve rendelenmiş domatesleri ekleyelim baharatlarını katıp 15 dk kadar pişirelim kenara alalım 

*Bu sırada dinlenen etimizi çıkaralım yufkamızı tezgaha açalım bıçakla yufkamızı ortadan 2ye bölelim ve uzun kısmına kıymalı harcımızı uzunlamasına yerleştirelim ve saralım rulo şeklinde ve yan yan keserek fırına yerşeltirelim kalan 3 yarım yufkayada aynı işlemi yapıp fırına alalım 200 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirelim .Bu sırada fırının içine biberleriniz atın közlensin 

* Fırından çıkan kebabımzı tabağımıza alalım üzerinden domatesli sosumuzu gezdirelim yoğurt ve pilav eşliğinde ikram edelim 
AFİYET OLSUN  

Hiç yorum yok: