9 Haziran 2014 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI KABAK YEMEĞİ

 ZEYTİNYAĞLI KABAK YEMEĞİ

Yahu yayın paylaşmayı özlüyorum ama fırsat bulamıyorum Türkiye'de şimdi girmişken bikaç yemek paylaşayım bari geçenlerde kayınvalidemlerde gelmişti kıızma diş partisi yaptık küçük çaplı eşim hala Kazakistan'da olduğu için eksik bir partiydi kendi ailemizle bir akşam kutladık şeker hamuruyla diş pastasını ben yaptım ama çok komik oldu büyük bir ihtimal paylaşmıcam pastayı ama belli olmaz bir düşüneyim sonra karar veririm artık :))
Kabağın yeşilinide tatlı kabağınıda çok severim bir öğlen vakti yapmıştı taze domatesle de leziz oldu ara soğuk olarakra misafirlerinizi ağırlayabileceğiniz bir lezzzet .

MALZEMELER
3 adet büyük boy yeşil kabak 
1 adet orta boy kuru soğan 
3 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı kadar biber salçası 
yarım çay bardağı kadar zeytinyağı
2 adet yeşil biber
tuz 
pul biber
1 çay bardağı su 

HAZIRLANIŞI
* Soğanlarımızı yemeklik doğrayıp ısınan yağının içine atalım ve pembeleşene kadar pişirelim bu sırada biberleri doğrayıp katabilirsiniz salçamızı katalım çiğliği gidenee kadar kavuralım ve küp küp doğradığımız domatesleri katalım iki döndürelim ve küp küp doğradığımız kabakları katalım kavuralım 3-4 dk tuzunuz pul biberiniz katalım  ve ardından 1 çay bardağı suyu ekleyip kapağını kapatalım orta ateşte pişmeye bırakalım kabaklar yumuşayınca ocağın altını kapatıp servis yapabilirsiniz
AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok: