HAZIR BAKLAVALIK YUFKAYLA
BÜLBÜL YUVASI
Bu baklavaya bayıldık pratik ve lezzetli olması bizi cezbetti ailecek :)
MALZEMELER
Yarım paket hazır baklavalık yufka
200 grtereyağ 1 çay bardağı svı yağ
500 gr ceviz içi
Şerbeti İçin
3 su bardağışeker
3.5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
HAZIRLANIŞI
* Önce şerbetimizi hazırlayalım şeker ve suyu ocağa koyup 15 dk kaynatalım ardından limon sıkıp 10 dk daha kaynatalım ve ocaktana alalım
* Yağımızı eritelim yakmıcaz sadece eriticez ve içine sıvı yağınıda katıcaz.İsteğe göre yağı aaltıp çoğaltabilirisiz ama bu ölçü iyi.
* Şimdi birtaane yufkamızı açıyoruz ve içine 2 çay kaşığı kadaryağı alıp üzerinden gezdiriyoruz heryanına yayılmasına gerek yok ardından çekilmiş ceviz içini serpiyoruz ve oklavamızla sarıyoruz sardığımzıı büzüyoruz ve oklavadan bozmadan çıkartıp bir ucunu tutup kendi ekseninde çevirip tepsimize alıyoruz.
*Aynı şekilde işleme devam ediyoruz ve tepsimizi doldurduktan sonra geri kalan yağı üzerlerine palaştırıyoruz 180 derece pişmeye bırakıyoruz.
* Pişen tatlımzı çıkarıp üzeine soğuk şerbetimizi döküyoruz . Dilerseniz fıstık içi veya hindistan cevizi il esüsleyebilirisniz .
Not: Baklavalık yufkamızın üzerini mutlaka bir bezle örtün çok çabuk kuruma yapar yoksa
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder