29 Haziran 2014 Pazar

BAKLAVALIK YUFKAYLA BÜLBÜL YUVASI

HAZIR BAKLAVALIK YUFKAYLA 
BÜLBÜL YUVASI

Bu baklavaya bayıldık pratik ve lezzetli olması bizi cezbetti ailecek :)

MALZEMELER
Yarım paket hazır baklavalık yufka
200 grtereyağ 1 çay bardağı svı yağ 
500 gr ceviz içi

Şerbeti İçin 
3 su bardağışeker
3.5 su bardağı su 
3-4 damla limon suyu

HAZIRLANIŞI
* Önce şerbetimizi hazırlayalım şeker ve suyu ocağa koyup 15 dk kaynatalım ardından limon sıkıp 10 dk daha kaynatalım ve ocaktana alalım

* Yağımızı eritelim yakmıcaz sadece eriticez ve içine sıvı yağınıda katıcaz.İsteğe göre yağı aaltıp çoğaltabilirisiz ama bu ölçü iyi.

* Şimdi birtaane yufkamızı açıyoruz ve içine 2 çay kaşığı kadaryağı alıp üzerinden gezdiriyoruz heryanına yayılmasına gerek yok ardından çekilmiş ceviz içini serpiyoruz ve oklavamızla sarıyoruz sardığımzıı büzüyoruz ve oklavadan bozmadan çıkartıp bir ucunu tutup kendi ekseninde çevirip tepsimize alıyoruz.

*Aynı şekilde işleme devam ediyoruz  ve tepsimizi doldurduktan sonra geri kalan yağı üzerlerine palaştırıyoruz 180 derece pişmeye bırakıyoruz.

* Pişen tatlımzı çıkarıp üzeine soğuk şerbetimizi döküyoruz . Dilerseniz fıstık içi veya hindistan cevizi il esüsleyebilirisniz .

Not: Baklavalık yufkamızın üzerini mutlaka bir bezle örtün çok çabuk kuruma yapar yoksa 

afiyet olsun 

Hiç yorum yok: