29 Haziran 2014 Pazar

PRATİK İÇLİ PİŞİ

PRATİK İÇLİ PİŞİ
Normalde ben pek kızartmaları sevmem ama bu şahane oldu şahane kısmı mayalanma gereği olmadan  hiç yağ çekmeden puf puff oluşları mübarek sahurdada pek güzel gider ne dersişniz ? :) 


MALZEMELER
1 Adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt 
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tepeleme tuz 
yarım paket kabartma tozu 
ve un ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edicez.
İç Malzemesi için :
kaşar rendesi ve yuvaklak dilimlenmiş domates

HAZIRLANIŞI

* Yoğurma kabımıza yoğurt, yumurta şekeri ve tuzu ekleyip karıştıralım ve yavaş yavaş unu kabartma tozunu ekleyerek yoğuralım yumuşacık ele yapışmayan bir hamur elde edelim .

* Ardından yoğurmş olduğumuz hamuru 2 parçaya bölelim ve bir yumağımızı un yardımıyla oklava ile açalım resimde ki gibi

* Ve ara ara boşluk kalcak şekilde domates ve üzerleine kaşar rendesi koyalım ve bir diğe yumağıda bu büyüklükte açp üzerini kapatalım ve su bardağı yardımıyla keselim .


* Isınmış olan yağa atıp kızartalım diğere klan kenar kısımları da sade olarak tekrar açıp bıçakla kesip kızartabilirsiniz.

AFİYET OLSUN 





Hiç yorum yok: