10 Mayıs 2014 Cumartesi

FIRINDA PATAESLİ TAVUK KANAT

FIRINDA PATATESLİ TAVUK KANAT
Pratik ve lezzetli kurtarıcı yemeklerimden biridir. Geçen akşam gelen öğrenci arkadaşlara kırmızı et alternatifi yanında tavuklu yemkte yapmak istemiştim ama abartmışım çeşiti kalabalık olmamıza rağmen malesef arttılar ...

MALZEMELER
12 adet tavuk kanadı 
200 gr tavuk göğsü
2 kilo patates
2 diş sarımak tuz 
2 yemek kaşığı domates salçası 
2 u bardağı kadar sıcak su 
1 çay bardağı sıvı yağ 
HAZIRLANIŞI 
* Kanatları temizleyip fırın tepsimizin tabanın ayerleştirelim yağlı derili yüzeyi alt kısma gelsin.

* Ardından patateslerimiz önce ikiye sonrada yarım pataesi üçe böleleim klasik elma dilimi şekline getirip üzerine bırakalım sarımsakalrı birkaç parçaya  doğrayıp atalaım 

* Büyük bir kaseye salçamıızı koyalaım tuz atatlım ve kaynar su ile açıp tavuk patateslerin üzerinden

gezdirelim yağımızı gezdirelim üzerini yağlı fırın kağıt ile kapatalım kurumadan pişşinler diye ve 200 derece fırına sürelim yaklaşık 45 dk pişecek fırından fırına farklılık gösterebilir kontrol etmekte fayda var 

AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok: