9 Mayıs 2014 Cuma

KAKAOLU ÇİKOLATALI RULO PASTA

KAKAOLU ÇİKOLATALI RULO PASTA

Misafirlerimin hikmetinden haytımda yaptığım en güzel pastalardan biriydi bayıla bayıla yedik resmen :) kremasında değişiklik yaptım pandispanyasınada kakao eklememle lezzeti çok güzel oldu denemelisiniz bence  ve bu arada denediğiniz pastalar börkler vs. resim gönderin bana sayfamda yayınlamak isterim :)


MALZEMELER
Bu tarifim küçük kare fırın tepsisi için büyük boy tepside yaparsanız 5 adet yumurta ile yapmalısınız.
3 yumurta
1 su bardağı şeker
yarım çay bardağı ılık su 
1 paket kabartma tozu 
1 yemek kaşığı kakao 
ve Aldığı kadar un normal kek kıvamında akışkan kıvam elde edicez

İç Kreması İçin 
3 su bardağı süt 
4 yemek kaşığı dolusu un 
1 yumurta sarısı 
1 yemek kaşığı tereyağ veya sanayağ 
1 paket vanilya 
ve 1 adet muz arası İçin 
Üzeri İçin :
1 paket köpürtülmüş şanti (2 paket çıkıyor ya 1 tanesinii yapcaksınız 1 çay bardağı süt ile çırpıp)
2 yemek kaşığı kaymak 
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
Çikolatalı Kısmı İçin 
80 gr bitter çikolata
1 tatlı kaşığı sanayağ 

HAZIRŞANIŞI 
* Pandispanyamızı yapalım bunun çiin oda sıcaklığındaki yumurtalarımı şekerle güzelce 5dk çırpalım .
* Ilık suyu, vanilyayı kakaoyu katıp çırpalım un ve kabartma tozunuda ilave edip çırplaım yağlı kağıt serili fırın tepsimize kanarlardan dökekerek boşaltaılm tepsimizin altından elimizle vuralım ki havaçıklar çıksın eşit miktarda heryeri aynı kabarsın  ...
* Önceden ısıtılmış 180 derece fırına sürelim 
* Krema için tenceremize süt, şeker, un ve yumurta sarısını ekleyip orta ateşte muhallebi kıvamını alana kadar karıştıralım göz göz olunca terayağınıd akatıp eriyene kadar karıştıralım ve ılımaya bırakalım ara ara karıştırın veya treç ile kaplayın kabuk bağlamasın kremamız
* Bu sırada pandispanyamız pişmiş çıkınca bir kaç kez rulo yapalım kağıdıyla birlikte yapıp açalım 2-3 kez tekrarlayalım ve 2 dk kadar rulo halınde beklesin 
* Sonra açıp içine ılıyan kremamızı dökelim heryerine yayalım ve muzumuzu dilimleyip bir sıra halinde yerleştirelim ve kağıttan kurtarark sararalım
* Soğumaya bırakalım tamamen .. bu sırada üst kremamızı hazırlayalım köpürmüş şantiye kaymak ve pudra şekeri ekleyip çırpalım iyice buzdolabın akaldıralım .
*Bermari usulü çikolatamızı eritelim ve ılımasını bekleyip sıkma poşetine koyalım ve pastamzıızn üzerine sıkalım ve dolaba kaldıralım 1 saat dinlentikten sonra servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok: