11 Nisan 2014 Cuma

HAŞHAŞLI REVANİ

HAŞHAŞLI REVANİ
Revani başlı başına harika bir şerbetli bir de haşhaşla buluşup kremşanti ile buluşunce harika oldu denemeyen varsa şiddetle tavsiye ediyorum:)


MALZEMELER
3 Yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
50 gr haşhaş
1 paket kabartma tozu 
1 paket vanilya
1 su bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un kek kıvamı gibi olacak

Şerbeti İçini:
2 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su 
2-3 damala limon suyu 

Üzeri İçin:
1 paket köpürtülmüş krem şanti
muz ve mandalina

HAZIRLANIŞI
* Öncelikle şeker ve yumurtayı güzelce çırpalım kek yapar gibi sırasıyla bütün malzemeleleri katıp çırpalım 
* Yağlanmış borcama veya fırın tepsisine dökelim ve 180 derece pişmeye bırakalım .
* Bu sırada şerbetimizi yapalım tenceremize su ve şekerimizi alıp şeker eriyene kadar tathta kaşıkla karıştıralım ve kaynatalım ocaktan almadan 5dk önceden limon suyunu damlatalım 5dk daha kaynatıp ocaktan alıp ılımaya bırakalım .
* Pişen revanimizi  ilk sıcaklığı geçince bıcak yardımıyla birkaç yerine delikler açalım şerbeti güzel çekmesi için 
* Ilımış olan şerbeti üzerinden dökelim ve soğumasını bekleyelim 
* Soğuyan revanimize köpürtülmüş krem şantimizi sürelim güzelce ve istediğimiz meyveler ile süzleyip servis edebilirsinz
AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok: