HAŞHAŞLI REVANİ
Revani başlı başına harika bir şerbetli bir de haşhaşla buluşup kremşanti ile buluşunce harika oldu denemeyen varsa şiddetle tavsiye ediyorum:)
MALZEMELER
3 Yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
50 gr haşhaş
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un kek kıvamı gibi olacak
Şerbeti İçini:
2 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
2-3 damala limon suyu
Üzeri İçin:
1 paket köpürtülmüş krem şanti
muz ve mandalina
HAZIRLANIŞI
* Öncelikle şeker ve yumurtayı güzelce çırpalım kek yapar gibi sırasıyla bütün malzemeleleri katıp çırpalım
* Yağlanmış borcama veya fırın tepsisine dökelim ve 180 derece pişmeye bırakalım .
* Bu sırada şerbetimizi yapalım tenceremize su ve şekerimizi alıp şeker eriyene kadar tathta kaşıkla karıştıralım ve kaynatalım ocaktan almadan 5dk önceden limon suyunu damlatalım 5dk daha kaynatıp ocaktan alıp ılımaya bırakalım .
* Pişen revanimizi ilk sıcaklığı geçince bıcak yardımıyla birkaç yerine delikler açalım şerbeti güzel çekmesi için
* Ilımış olan şerbeti üzerinden dökelim ve soğumasını bekleyelim
* Soğuyan revanimize köpürtülmüş krem şantimizi sürelim güzelce ve istediğimiz meyveler ile süzleyip servis edebilirsinz
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder