10 Nisan 2014 Perşembe

PROFİTORÖL PASTA

PROFİTORÖL PASTA
Yine benlik bir pasta hafifi hoş deneyin bence:)Eşimle aynı damak tadına sahibiz bazen birlikte yapıyoruz birlikte hüpletiyoruz iki elin sesisinin her anlmada bereketini görüyoruz .


MALZEMELER 
1 su bardağı su
1 su bardağı un 
125 gr sana yağ 
4 adet yumurta 
1 çimdik tuz 
2 paket krenşanti ve 1 su bardağı süt şanti için 

HAZIRLANIŞI

* Tenceremize suyumuzu ve sanaya yağını koyuyoruz su kaynarken yağda erimiş oluyor sonra bir çimdik tuzumuzuda atıyoruz ve unuda katıp hızlıca karıstırıyoruz 3-4 dk ocakta kavurduktan sonra ocagı kapatıp ılımasını bekliyoruz.

* Daha sonra 4 yumurta kırıp mıkserle ıyıce yedırıyoruz yapışık bir hamur elde ediyoruz bunu tatlı kaşığı yardımıyla tepsiye diziyoruz ve 170 derece ısıda pişiyoruz daha sonra fırından çıkınca soğumasını bekliyoruz.

* Önceden  derin bir kapta hazırlamış olduğumuz krem şantinın içine döküp karıştırıyoruz 

* Kek kalıbımıza streç filmimizi yerleştirelim ve içine profitoröllü krem şantili karışımı kalıba doa ldurup dolaba kaldırıyoruz .

* 1-2 saat dinlendikten sonra servis tabağın alalım çikolata sosu ile süsleyip servis edebilirsiniz 


AFİYET OLSUN 




Hiç yorum yok: