17 Nisan 2014 Perşembe

ARNAVUT BÖREĞİ

ARNAVUT BÖREĞİ
Ya bu böreğe bayıldım hem yapımı pratik , kolay kat kat görünen ama aslında tek tek çarşaf gibi açmadığınız 

yerken acaba bu kadar nasıl ince açabildi sorularını akıllara getiirebilen bir börek gelin tek tek resimlerle 

anlatayım . Sizde dah aönce yapmamış iseniz eğer biran önce denemeye koyulun derim :)

MALZEMELER
Hamuru İçin 
7 bardak un 
su 
tuz 
İç Harç İçin 
400 gr lor peynir
1 adet orta boy kuru soğan 
1 avuç kıyılmış maydanoz
tuz biber
siz ıspanaklı, kıymalı, patatesli neli isterseniz yapabilirsiniz...
Açarkenn ara kat için 
200 gr yumuşak margarin veya tereyağ 

HAZIRLANIŞI
* Derin bir kabımızda hamurumuzu yoğurmak için 6 bardak unumuuz tuzumuzu alalım su ekleyerek yoğuralım diğer bir bardak unu kıvam ayarlamk için ayırın ben öyle yaptım cıvık olursa un eklersiniz hoş un biraz fazla olmuş biraz eksik olmuş çokta değil hani..

* Yoğurmuş olduğumuz hamuru bir kenara alıp üzerini nemli bezle örtelim ve yarım saat dinlendirelim .

* Dinlelene hamurumuzu ikiye bölelim ve bölünmüş bir parçamızıda 13 eşit parçaya bölelim şekilde görüldüğü gibi

* Her bir bezemizi servis tabağı büyüklüğü kadar açıp yumuşak sanayağ ile yağlayaım fırça yardımı kuullanabilrsiniz.Her katı yapıcaz 12 bezemizn en son kata sürmücez .Şekilde görüldüğü gibi her açtığım bezeyi tabağa yerleştirerek açtım şimdi bu tabağı olduğu gibi buzluğa kaldırıyoruz.Pişerken kat kat pişmesi 
için bu aşama önemli .


* Açtığımız bezeler buzlukta için diğer parçamızıda 13 eşit parçaya bölelim ve aynı her bezeyi açıp aralarını yumuşak yağ ile yağlayalım bu işelm bitnce buzluktaki hamurumuzu çıkarıp bu yaptığımızı alalım .

* Un yardımı ile merdane ile açalım yağlanmış fırın tepsimize yerleştirelim ben orta boy kare fırın tepsimi kullandım .

* Bu sırada iç malzememizi hazırlayalım lor peyniri, mayadanozu ve tuzu biberi katıp ince ince doğranmış soğanımızıda katıp karıştıralım .Bu hazırlamış olduğumuz karışımı hamurumuzun üzerine yayalım şekildeki gibi 



* Buzluğa atmış olduğumuz hamur en az 15 dk durmuş olması lazım 20 dk bekletebilirseniz dah iyi olur .Onuda çıkarıp açıp üzerine yerleştiriyoruz . Ve sıvı yağ sürüyoruz üzerine bıçağımzııd ayağlıyoruz ve pişince daha güzel dilimlenebilmesi için pişirmeden dilimleyip 180 derece fırına sürüyoruz 

AFİYET OLSUN:)





Hiç yorum yok: