HAVUÇLU PİLAV
Et yemekleriinin yanına yakışan bir pilav ...
MALZEMELER
1.5 su bardağı pirinç
3 su bardağı kaynar su
1 adet havuç
tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıcı yağ
HAZIRLANIŞI
* Prinçlerimizi ılık suyla yıkayalım ve süzelim ..
* Tencermize tereyağ ve sıvı yağımızı ekleyelim bu sırada minik minik küp şeklinde doğradığımız havuçları ekleyip kavuralım
* Tereyağımız erimiş köpürmüş havuçlarımızda az kızarmış olunca prinçlerimizi ekleyip tuz katıp karıştıralım pirinçlerimiz tane tane olana kadar kavuralım .
*Ardından kaynar suyumuzu dökelim kaynayacaktır o sırada fokur fokur olduğunu görünce kapağını kapatalım orta ateşte suyunu çekene kadar pişşsin .
* Ardından pişmiş pilavımızı zedelemeden altını üstüne getirerek karıştırıp dinlenmeye bırakalım.10 dk sonra servis yapabilrsnz
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder