17 Nisan 2014 Perşembe

HAVUÇLU PİLAV

HAVUÇLU PİLAV 
Et yemekleriinin yanına yakışan bir pilav ...

MALZEMELER
1.5 su bardağı pirinç
3 su bardağı kaynar su 
1 adet havuç
tuz 
1 yemek kaşığı tereyağ 
1 yemek kaşığı sıcı yağ 

                                                                    HAZIRLANIŞI
* Prinçlerimizi ılık suyla yıkayalım ve süzelim ..
* Tencermize tereyağ ve sıvı yağımızı ekleyelim bu sırada minik minik küp şeklinde doğradığımız havuçları ekleyip kavuralım 
* Tereyağımız erimiş köpürmüş havuçlarımızda az kızarmış olunca prinçlerimizi ekleyip tuz katıp karıştıralım pirinçlerimiz tane tane olana kadar kavuralım .
*Ardından kaynar suyumuzu dökelim kaynayacaktır o sırada fokur fokur olduğunu görünce kapağını kapatalım orta ateşte suyunu çekene kadar pişşsin .
* Ardından pişmiş pilavımızı zedelemeden altını üstüne getirerek karıştırıp dinlenmeye bırakalım.10 dk sonra servis yapabilrsnz 
AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok: