18 Şubat 2014 Salı

MANTRALI ŞEHRİYE PİLAVI

MANTARLI ŞEHRİYE PİLAVI
Mantarı seven ben pilav içinde de kullandım çok lezzetli oldu tavsiye ederim 

MALZEMELER
1.5 Su bardağı şehriye
3 su bardağı kaynar su
400 gr mantar konserve
3 yemek kaşığı sısvı yağ
yarım yemek kaşığı tereyağ
tuz

HAZIRLANIŞI
* Ketıla veya ocağa pilav için su ko yalım kaynasın 
* Pilav tenceremize sıvı yağımızı koyalım ısınmasını bekleyip jülyen şeklinde doğranmış mantarlarımızı katalım ve bir güzel kavuralım yaklaşık 7-8 dk böyle kavuralım ardından tereyağını katıp birazda tereyağ ile kavuralım 
*Sonra şehriyelerimizi dökelim ve şehriyelerin rengi dönene kadar şehriye ilede kavuralım 
*Ardından tuz ve kaynar suyumuzuda ekleyip orta ateşte pişmeye bırakalım 
*AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok: