17 Şubat 2014 Pazartesi

ETLİ TEREYAĞLI BULGUR PİLAVI

ETLİ TEREYAĞLI BULGUR PİLAVI
Yanında bide salata , turşu ve ayran oldumu tamamdır :) Köy bulgurum bitmişti hazır bulgurdan yaptım ama köy bulguru bambaşka bulabilirseniz köy bulgurundan yapmalısınız.
MALZEMELER
250 gram tavşan eti (arzuya göre istediğiniz eti kullanabilirsiniz)
1.5 Su bardağı bulgur
3 su bardağı kaynar su 
1 yemek kaşığı tereyağ
tuz
HAZIRLANIŞI
* Öncelikle etimizi düdükleye koyalım tuz ekleyelim bir tanede tüm soğan koyabilirisniz .Ağzını kapatıp yarım saat kaynatalım.
* Kaynar suyumuzu tencereye alıp bulgurmuzu ilave edelim kaynayan suya ve tuzunu atıp orta ateşte pişmeye bırakalım 
* Ayrı bir tavada tereyağmızı eritelim köpürsün bir güzel 
* Suyunu çekmiş pişmiş olan pilavımıza güzelce erittiğimiz köpürüp kızarmış tereyağını döküp karıştıralım 
* Ben kapama şeklinde servis etmek istedim kapama yapmak istediğiniz tabağın tabanını etinizi yerleştirip üzerine piavı koyup bastırıp servis tabağına ters çevirip koyun 
* AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok: