18 Şubat 2014 Salı

ÇÖREK OTLU SUSAMLI KURABİYE

ÇÖREKOTLU SUSAMLI KURABİYE
Bu tarifin aslının içinde susam yoktur ama ben  çok ağır çörek otlu olur  düşüncesiyle susamda katıyorum uzun süre muhafaza edebileceğimiz  ağızda dağılan harika bir kurabiye 
MALZEMELER
125 gr sanayağ 
1 çay bardağı sısvı yağ
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1.5 yemek kaşığı çörek otu 
1.5 yemek kaşığı susam 
1 tatlı kaşığı sirke veya mahlep
1 adet yumurta( sarısı üzerine)
 HAZIRLANIŞI 
* Bütün sıvı malzemeleri katalım un hariç ve karıştıralım bütün malzemeleri yavaş yavaş un dökrerek yoğurmaya başlayalım 
* Kulak memesi yumuşaklığına ulaşan hamuurmuzu elimizle yassılayıp tezgah üstünde kurabiye kalıbı ile şekil verip tepsiye yerleştirelim üzerien yumurta sarısı sürelim 180 derece fırında pişirelim 
AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok: