24 Şubat 2014 Pazartesi

ÇİKOLATA SOSLU MOZAİK PASTA

ÇİKOLATA SOSLU KREMŞANTİLİ MOZAİK PASTA


MALZEMELER
2 Paket petibör bisküvi (300 gr)
2 yemek kaşığı tereyağ 
2-3 yemek kaşığı kakao 
1 su bardağı krem şanti
3 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt
fındık veya cevız arzuya göre
1 paket köpürtülmüş krem şantş
ve üzeri için çikolata sosu bir miktar( 1 çay bardağı süt ile 1 çorba kaşığı çikolata sosunu pişirip soğutup kullandım )

HAZIRLANIŞI
* Tenceremizde yağı eritelim ve sütü, şekeri kakaoyu katıp karıştıralım şeker eriyince altını kapatalım 
* Bisküvileri 4e 5e bölelim elimizle ve sosu üzerine döküp karıştıralım 
* Karışımı alimünyum folyo veya strec kağıda uzunlamasına yayalım ortasına krem şantiyi yerleştirip kapatalım ve buzluğa koyalım en az 4 - 5 saat bekledikten sonra çıkartıp çikolata sosu sürelim krem şanti ve hindistan cevizi ile süsleyip ikram edelim 
AFİYET OLSUN 





Hiç yorum yok: